Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1Z] Zwykła A4 B5 Nowe filmy oraz zdjęcia :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciał bym przedstawić mój samochodzik oraz co mam zamiar w nim dodać ,zmienić :kox:

Audi A4 B5

1996 rok

1.9 TDi - 90KM a jednak 110 KM :banan: :banan:

Przebieg na dziś to około 279 tyś

Auto kupiłem pól roku temu z dość bogatym wyposażeniem ja na ten rok mianowicie:

- Climatronic

- Grzane fotele ( kierowcy niestety nie działał ale już po naprawie dzięki forum :hi: )

- Roleta tylnej szyby

- Świtała Bosch

- Podgrzewane lusterka

- Elektryczne lusterka

- 2 x szyby elektryczne

- Po wymianie kompletnego zawieszenia

- Ja wymieniłem olej + filtr paliwa + filtr oleju

Plany co do zrobienia i co zostało już zrobione :kox: :decayed:

- Kubełki grzane( Zrobione ) + składana tyna kanapa ( kubełki już są na pokładzie i grzeją :kox: )

- Maty lusterek i podgrzewają razem z tylną szybą ( zrobione )

- Lampy z czarnym wnętrzem + gril na czarno i białe OOOO ( zrobione )

- Tylne lampy po II lifcie ( zrobione )

- Spryski i wiadomo Xenony + Ledy w postojówkach. (75 % zrobione )

- Kierownica trój ramienna ( zrobione )

- Halo wrzucić w zderzak ( Zrobione :D )

- Dekory na biały połysk ( zrobione )

- Oświetlenie wnętrza pod nogami ,po otwarciu drzwi oraz podświetlenie wewnętrznej strony klamki. ( zrobione )

- Wykładziny bagażnika polift oraz oświetlenie w Led ( zrobione )

- Dołożenie tylnej lampki podsufitki i wymiana przedniej. ( 50% zrobione )

- Czarna podsufitka

- Coming / living home , doświetlanie zakrętów , ambitne kierunki . ( Zrobione 75% )

- Przyciemnieni szyb.

- Podszybie polift

- Odnowienie i pomalowanie felg na biało + nowe opony lato. ( zrobione )

- Licznik al'a polift + ledy zamiast żarówek. ( zrobione )

- 4 x szyby elektryczne + boczki pod elektrykę ( zrobione )

- Pakiet S4 ( zderzaki przód, tył oraz progi )

- Oczywiście jakiś gwint i ładne felgi 18' lub 19'

- Rozpórki górna i dolna

- Recaro najlepiej biało-czarne z a6 c5 z grzaną tylną kanapą

- Coś wykombinować z końcówkami wydechu

Jeżeli sobie coś jeszcze przypomnę to na pewno dodam :eusathink:

To obiecane zdjęcia ale szału na razie nie ma będę dodawał jak tylko coś zmienię

WqNEre.jpgW64Lwj.jpg

jQRtlg.jpgz3CrKf.jpg

Felgi przed i po odnowieniu :D narzie zostaje na 15'' :(

r7VNeC.jpgRa3ihu.jpg

Wnętrze przed i po pierwszej zmianie :banan:

Ctq7ur.jpgJJQMEA.jpg5aAhyQ.jpg

y3Yw47.jpgWL18ma.jpg

To na tyle narazie :kox: teraz szykuje 4 x szybki i dekory graty już w komplecie :banan:

Witam :hi: Prace w toku :wink: nowe graty dotarły :banan: więc kilka zdjęć pokaże z przebiegu :kox:

nie było łatwo ale dopadłem najbardziej szukane rzeczy tera powoli montaż.

Graty :D

929LuQ.jpg

A tu kilka zdjęć z prac przy szybach elektrycznych które trwają do dnia dzisiejszego i nadal się nie zakończy

KTh2wk.jpgiM28J7.jpg

Żeby nie było że nic się nie dzieje :wink: to wrzucę kilka fotek po zmianach jakie zaszły a trochę ich widać :naughty: i czekam na wasze opinie jak wam się to podoba lub nie :hi:

80ME9n.jpgftDMfF.jpgX8hcrt.jpg9HXkDq.jpgYoAKJ2.jpgbVvX4q.jpgk4O6Mn.jpg734Pnk.jpguQax2B.jpgXeLjPD.jpg

I to narazie tyle :hi:

Edytowane przez MiiichalQ

Opublikowano

ciekawie wyszły dekory ze znaczkiem S-line choć nie było b5 w s-linie,ładne siedzonka i przód lampy ale ten siarex w masce to straszny zakładaj oryginalna atrapę poliftową i maluj ramkę na czarny w niej i będzie git

Opublikowano
  • Autor

ciekawie wyszły dekory ze znaczkiem S-line choć nie było b5 w s-linie,ładne siedzonka i przód lampy ale ten siarex w masce to straszny zakładaj oryginalna atrapę poliftową i maluj ramkę na czarny w niej i będzie git

Gril to przejściowy bo tamten mi pękł a miałem taki to narazie taki założyłem :grin: a chce polift i do tego że czarna ramka to jeszcze biało OOOO. Co do dekorów wiem że nie było s-line w tych modelach ale czy s-linem nie może być tez wersja którą sami robimy naszymi rekami a nie seria wychodząca z fabryki?? zamiast s-line miało być pierwotnie s4 ale cieżko dastać takie małe znaczki a powiem że wielu osobą się to bardzo podoba małe a cieszy oko :P

Opublikowano

dla tego ci napisałem że bardzo ciekawie wyszły te dekory

nie mam nic przeciwko nim wygląd jest dość ciekawy

Opublikowano
  • Autor

Może poddam nowy pomysł na upiekszenie naszych b5-tek :banan:

Opublikowano

czemu nie,dekory sam bym chciał mieć takie tylko nie mam czasu na zrobienie ich a w dodatku ciężko zdjąć nad radiem i przy kierze te dekory,dorzuć sobie rozpórkę dolną grubą i górną od a6 c5

Opublikowano
  • Autor

Ooo widzisz fakt zapominałem o niej a myślałem na jej temat :hi: . Jest troch problematyczne to zdejmowanie zwłaszcza przy przed liftach gdyż kołki są plastikowe i łato się urywają ale ja je wymieniłem na polift z metalowymi i teraz mi przy zdejmowaniu nie pękną napewno. No i sama foli mi troche robi problemy bo z tyłu nic a nic sie nie dzieje a z przodu już drugi raz mi się pomarszczyła i muszę coś pokombinować i podkleić :kwasny: nie wiem kiepska folia czy klej na niej ;) albo może od upałów.

Opublikowano

ja to jak bym nawet to lakierowanie nie będę folią robił a te małe znaczki gdzie dorwałeś jeśli można

Opublikowano

Fajnie to wyglada :D

Opublikowano

Mody na plus :)

Dekory wyszły fajnie lecz lakierowanie byłoby lepszym i trwalszym efektem.

A siedziska od czego wrzuciłeś? Jeżeli można wiedzieć.

Opublikowano
  • Autor

ja to jak bym nawet to lakierowanie nie będę folią robił a te małe znaczki gdzie dorwałeś jeśli można

Myslałem o tym ale czy uzyskasz taką biel jak folią bo tu różnie bywa może i to jest wyjście mam próbne dekory to spróbuje na nich najpierw :wink: a znaczki mam od

http://allegro.pl/audi-s-line-emblemat-naklejka-logo-na-kierownice-i5218063500.html

Mody na plus :)

Dekory wyszły fajnie lecz lakierowanie byłoby lepszym i trwalszym efektem.

A siedziska od czego wrzuciłeś? Jeżeli można wiedzieć.

Z Audi a4 b5( grzane i el. lędźwie ) tylko że z kombi i muszę robić tylną kanapę składaną ale to jak będzie chwilka to się za to zabiorę :P

Opublikowano

Ale z polifta tak ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak :wink: dokładnie z 28.04.2000 bo taka data widniała wybita na fotelu

Żeby nie było to trochę się po zmieniało w samochodziku mianowicie dochodzą nowe plany do listy ale i dużo zrobione już też jest między innymi swap z 280 na 288 wentylowane i nawiercane. Rożnicę :banan: są na plus poza tym wylądowało fotochromatyczne lustereczko co wieczorkami sprawdza się super czuć a raczej widzi się różnice. No i posłuchałem tu was koledzy zrobiłem z powrotem ori gril z białym OOOO i czarn rameczką oraz pomalowałem dekory bo foli się odklejała od ciepła wyszło kosmicznie :wink: Autko dostało nowe wszystkie filtry, olej, płyn chłodniczy do -37C, rozrząd kompletny z pompą wody , zabezpieczenie podwozia na zimę , aaa i nowe oponki żeby zima była spokojniejsza :D Teraz pracuję jeszcze nad halo w zderzaku kratki już na miejscach teraz tylko halo osadzić w zderzak oraz kierownicę powietrza do IC no i do tego pełny Coming-Living Home , Doświetlanie zakatów oraz kierunki :D Jutro jak pogoda pozwoli dorzucę zdjęcia efektów to sami ocenicie. Pozdrawiam was i udanego modzenia naszych B5-tek :hi::hi:

Witam was :hi: , jak obiecałem tak dziś daję zdjęcia małych zmian widocznych i nie widocznych :D Czekam na wasze opinie :naughty:

sFA5oi.jpgFWBW6s.jpg8rTsMw.jpgesnEma.jpgT1yohR.jpgDVxCQV.jpgYUNe96.jpgd5DHGv.jpg

Opublikowano

ładna! :) alu żeby było większe to już całkiem baja :D

Opublikowano

@szerszen01, widzisz jaki teren, na większych mógłby być problem :D Dołączam do obserwowania tematu.

Opublikowano

Ślicznotka. ;)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki :hi:

szerszen01 Wszystko będzie planuję założyć 17'' i do tego gwint Pavetti może ma racje teren nie łatwy ale dla chcącego nic trudnego :kox: na wszystko będzie czas :D Popołudniu dodam fotki z ukończonych prac nad halogenami w zderzaku i nawet świeca :polew::polew:

Opublikowano

Ładna bestia

Opublikowano

najs ;D

Opublikowano

Ładnie, przód kozak się prezentuje :)