mariuszolek Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Panowie, wybieram się na zorganizowany wyjazd, choć swoim autem do Risoul we Francji za kilka dni. Czy ktokolwiek może mi powiedzieć jakie opony powinienem nawinąć? Od początku myślałem o zimówkach, ale patrząc na polskie prognozy postawiłem na letnie. Słusznie?
browaros Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) jak wjedziesz na 1600 i wyżej może być różnie... Ja byłem 2013 i 2014 dwa razy, właśnie pod koniec marca ze SnowShow... Powiem Ci samochody na łańcuchach wjeżdzały po serpentynach a autokary potrafiły stanąć bokiem tak przywaliło śniegiem z pół metra w ciągu 1 nocy, więc ja mimo wszystko bym stawial na zimówki, to są jednak wysokie góry. Co z tego, że 90% trasy przejedziesz jak wiosną a umoczysz na podjeździe. Lecz tak jak piszę, wszystko zależy jak akurat trafisz. Edytowane 12 Marca 2015 przez browaros
mariuszolek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) jak wjedziesz na 1600 i wyżej może być różnie... Ja byłem 2013 i 2014 dwa razy, właśnie pod koniec marca ze SnowShow... Powiem Ci samochody na łańcuchach wjeżdzały po serpentynach a autokary potrafiły stanąć bokiem tak przywaliło śniegiem z pół metra w ciągu 1 nocy, więc ja mimo wszystko bym stawial na zimówki, to są jednak wysokie góry. Co z tego, że 90% trasy przejedziesz jak wiosną a umoczysz na podjeździe. Lecz tak jak piszę, wszystko zależy jak akurat trafisz. Jadę właśnie ze SnowShow... O takie zdanie mi chodziło, byłeś dokładnie tam gdzie jadę. No cóż, wobec tego chyba postanowione, pochopnie nałożyłem letniaki. Tym bardziej że pewnie pojeżdżę i pozwiedzam górskie serpentyny. Dzięki kolego Może masz jeszcze jakieś sugestie względem samego wyjazdu w to miejsce? Edytowane 12 Marca 2015 przez mariuszolek
browaros Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) o sam wyjazd ze Snowshow Ci chodzi? Ogarnięci są, na miejscu wszystko sprawnie, ja byłem raz na MusicFescie, a raz na jakimś tam wyjeździe. Bawiliśmy się fajnie, mieszkałem w Cassiopee było nawet okej, chociaz SS+ jest mimo wszystko trochę różnica. Sklep masz pod hotelami opłaca się kupować te browarki małe w skrzynkach. Dużo fajnych ludzi, dużo alko, warunki bajeczne mieliśmy (tak jak pisałem był wtedy koniec marca a akurat okrutny atak zimy, śniegu poza trasami po pas prawie, choć jeśli akurat nie ma teraz tam takich opadów to może być troszkę mniej.) Zależy czy bywałeś w Alpach już wcześniej, ośrodek nie jest super mega jak na zachód ale w porównaniu z PL to i tak niebo a ziemia. Najważniejsze: nie zwlekaj z przejazdem do Vars - tam się dopiero zaczyna robić fajnie, jest to o wiele lepszy region a dojazd i powrót trasami do Risoul nie zajmuje wcale tak dużo jak pochytasz mapkę Życzę dużo słońca wtedy widoki jak z bajki no i smarujcie się kremem bo my po 1 dniu wyglądaliśmy jak flaga Polski...jak coś to pytaj Edytowane 12 Marca 2015 przez browaros
mariuszolek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 o widzisz i to jest właśnie garść treściwej informacji turystycznej Jedziemy na Peak up the sound w wersji SS+, apartamenty wyglądają ciekawie, chyba Antares. Alko weźmiemy raczej z kraju, chyba zaoszczędzimy na tym trochę biorąc pod uwagę przepustowość tej cieczy na takich wyjazdach... W Alpach byłem raz, w austriackich i to latem. W ogóle nie umiem jeździć na desce, jadę się szkolić Dobrze że mówisz o tym Varsie, myśleliśmy że stoki północne wystarczą ale skoro tak to będziemy podróżować. Gdyby coś Ci się jeszcze nasunęło użytecznego to daj znać na pv, może coś w okolicy do zobaczenia, jakaś ciekawa serpentynka dla quattro... W każdym razie dzięki raz jeszcze
carrera369 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Wyłącznie zimowe opony. Jak ci w ogóle do głowy przyszedł pomysł z letnimi ?
Rekomendowane odpowiedzi