Cuber Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 dokladnie to samo w benzynkach jest za***ista sprawa jak jest szosteczka :diabel: ekonomia na trasie wi wogole lepiej zestopniowana skrzynia na trasach tak do jazdy po mieście 6 to masakra ... jeździłem sporo Paskiem B7 z 6-ką i powiem że primo - w-wa korki secundo - to pieprzone machanie biegami, zanim rozpędzi się do 60 już trzeba 4 szykować na trasie OK .. moto może odsapnąć sorki ale Ja sie nie zgodze , w Kraku tez sa korki i jakos nie narzekam na machanie biegami , ze niby co 6-stka jest gorsza w miescie...?? Jak dla mnie duzo lepiej mi sie jeździ z 6stką niż z 5tką ( oczywiscie to tylko moje zdanie )
Aydaho Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 sorry za male OT , ale jaki to: Paskiem B7 ten ostatni - B7 albo B6 ... nieznam dokładnie oznaczeń modelowych VW a co do rodzaju skrzyni, to wiadomo wszystko ma swoje wady i zalety. powiem tak: najlepiej byłoby mieć automata na miasto i 6 stopniowego manuala na trasę. a ze tak nie można to jakim kompromisem jest 5-czka :> oczywiście - wszystko IMO ... nie zależy mi wcale żeby kogoś zrażać do 6 czy 5. Wszysko kwestia własnych upodobań ....... i mocnej lewej łydki
Gość MorgothV8 Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Ja bym wolał 5-tke, 6tka to za duzo machania OT: wogóle dla mnie najlepsze są skrzynie z małą ilością biegów, za to z duzymi różnicami pomiędzy biegami, jeszcze najlepiej z nadbiegiem
Gość Lolek Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Osobiscie wole 5-tke, niz 6-tke a juz na 100 po miescie, gdzie jezdze w wiekszosci. Na trasie bez roznicy.
verus Opublikowano 25 Października 2007 Autor Opublikowano 25 Października 2007 Oczywiscie w końcu kupiłem wersję z 6 biegową skrzynią Osobiscie wole 5-tke, niz 6-tke a juz na 100 po miescie, gdzie jezdze w wiekszosci. Prawda, w 6 biegowej dolne przełożenia są krótsze i w mieście częściej trzeba sięgać po drążek. Ale jakbym miał problemy ze zmianą biegów, kupiłbym automat :th: Na trasie bez roznicy Jak nie czujesz różnicy w jeździe pomiędzy 5 a 6 biegową skrzynią to gratulacje :oklaski:
Aydaho Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Osobiscie wole 5-tke, niz 6-tke a juz na 100 po miescie, gdzie jezdze w wiekszosci. Na trasie bez roznicy. nie no 6-ka na trasie to akurat dobra sprawa - nie można im tego zarzucić
Gość Lolek Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Pan "verus" ma racje. Kolosalna roznica!!
Gość spedyt Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 Robi się OT w temacie, nie będzie dalej pisania Ja wolę 5. A ja bardziej 6. Zamykam
Rekomendowane odpowiedzi