Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaka ma byc wartośc w tym oknie vag-com

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobiłem ostatnio logi dla mojego paska i kolega z forum podpowiedział że mam za małą dawkę

i przymierzam się to zrobic tylko nie wiem jaka powinna byc wartośc dawki dla mojego 1.9 tdi 90 km 1z

dodam zdj vag-com z oknem na dawkowanie bo nie jestem pewny czy o to właśnie chodzi :D fotka jest z neta https://www.google.pl/search?q=jak+zwiekszyc+dawke+paliwa+1z&newwindow=1&espv=2&rlz=1C1AVNC_enPL570PL570&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RssLVfOVKIPR7Qaa8oGgAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=675#imgdii=_&imgrc=FJS7W2IQBiHK_M%253A%3B_9HqOtygWr-S9M%3Bhttp%253A%252F%252Fobrazki.elektroda.pl%252F6912268500_1321220397.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elektroda.pl%252Frtvforum%252Ftopic2134260.html%3B641%3B455

Opublikowano

Poniżej 2.3 nie powinno się schodzić, ale wszystko zależy do auta, jak reaguje na zmiany. VAG'iem można zmieniać tylko w małym zakresie. Jeśli chcesz zwiększyć bardziej, to trzeba ruszyć nastawnik.

Opublikowano
  • Autor

mi właśnie chdzi o zmiane nastawnikiem to mówisz ze powinno byc 2.3 w tym oknie co jest zakreślone silnik 90 stopni nagrzany i ustawiac?

Opublikowano

Nie powinno się schodzić poniżej 2.3, ale zobaczysz jak się silnik będzie zachowywał i ustawisz sobie optymalną.

Opublikowano
  • Autor

U mnie kąt wtrysku przy 88 stopniach temperatury silnika kąt skacze pomiędzy 3.8 a 4.2 chyba słabo to wygląda co ?

Opublikowano

Jaki kąt wtrysku? W którym oknie na to patrzysz? Grupa 000 drugie okno?

Chyba się nie rozumiemy..

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano
  • Autor

Nie właśnie ja sprawdzałem grupę 001 drugie okno to dobrze patrzyłem czy zle?

Edytowane przez r.kuderawiec

Opublikowano

To nie jest kąt wtrysku, tylko dawka. 3.8-4.2, to tragedii nie ma. Spróbuj podpiąć VAG'a i zobacz, ile możesz zejść niżej bez ruszania nastawnika.

Opublikowano
  • Autor

tylko powiedz jak to zrobic :D ogólnie zaczynam przygode z vagim

Opublikowano

Wchodzisz w 01 Engine.

Potem Login 11

Wpisujesz 12223

Potem 10 Adpatation.

W pierwszym oknie 001 masz regulację dawki,.

Zmieniasz tą wartość( będzie coś 327xx) i patrzysz jak dawka się zmienia.

Ta regulacja jest tylko w ograniczonym zakresie. Jeśli wpiszesz za dużą albo za mała wartość VAG po po prostu tego nie przyjmie.

Opublikowano
  • Autor

To jak wejde w tą opcje jak napisałeś to dawka sama się zmieni czy mam coś wpisywac i dokładnie gdzie i ile ?

Opublikowano

Sama się nie zmieni. Musisz wklepywać (zmieniać tą wartość 327xx) i próbować zapisać.

Opublikowano
  • Autor

(zmieniać tą wartość 327xx)

No ok bd próbował wklepywac ale ile mam dokładnie tam wpisac ?

Opublikowano

Musisz próbować, samo się nie zrobi.

masz do zmiany dwie liczby zatem logicznie myśląc masz zakres od 00 do 99 czy to takie trudne do pojęcia? :facepalm:

Poza tym uzupełnij profil!

Łukasz, jaka jest wartość fabryczna w adaptacji?

Mam wtryski 216 do założenia a chciałbym przywrócić fabrykę i nastawnikiem ustawić dawkę a vagiem ewentualną korektę, gdyby okazało się że dawka rozjechała się w świat.

Nie wiem czy ktoś tam kombinował i lepiej mieć pełny zakres regulacji który umożliwia vag - trzeba dmuchać na zimne ;)

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

ok juz kapuje :)

dzieki

Opublikowano

Hezen: Z reguły jest 32768, ale tak naprawdę ta wartość w adaptacji nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Ważna jest faktycznie pokazywana przez VAG dawka.

Jeśli chodzi o regulację, to jest ona możliwa w bardzo niewielkim zakresie, więc na początek proponuję podpiąć VAG'a, odczytać jaką masz wartość.