aryszard Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Witam.Samochod to a4 2.0tdi BRD. Przez ostatnie tygodnie bardzo czesto zapalala mi sie kontrolka od dpf.Po podlaczeniu vaga przy wypalaniu nie chcialo dopalic do zera.Dochodzilo dp okolo 10% i dalej nic.Teraz juz mam 56%.Wpadlem na pomysl aby wyjac filtr i go wypalic benzyną.Tak też zrobiłem.Jako że nie jestem magikiem to zajeło mi to kilka godzin a tu zonk.Zagladam w filtr a on pusty. Caly mlotkiem poobijany dookola. Jedyne co z niego jeszcze wyjelem to taki perscien druciany uwalony od sadzy. egr rowniez mial zaslepke ktora zdjelem poniewaz wczesniej nie chcial mi wypalac filtra. Ostatnimi czasy wymieniałem nawet czujnik roznicy cisnien. Zakladam że poprzedni wlaściciel wydlubał filtr i zaślepił egr a nie zmienił softu. Nie wylaczyl programowo. Orientacyjnie jaki jest koszt takiego zabiegu i kogo polecacie z okolic trojmiasta?
grami121 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Mojemu znajomemu usuwali DPFa w TUNE-UP z Gdańska. Jest bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi