Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa siedzeń skórzanych - dziury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam dziury w swojej skórze, o takie:

P1070008.jpg
znalazłem w necie firmę, która pokazuje jak to naprawić wraz z produktami - lederzentrum.pl
Pytanie: czy ktoś korzystał z tych produktów, jaki wyszedł efekt, bawić się czy oddać komuś?
ogólnie to mam dryk manualny i myślę że sobie poradzę, ale proszę o radę.
Może macie inne sposoby na dziury ?
Opublikowano

Cały boczek jest do obszycia, ten kawałek gdzie masz dziury. Koszt około 100-200 zł u tapicera.

Opublikowano

"Dryk manualny" poświęć na rozebranie foteli tak żeby sie je dało ładnie poskładać po szyciu :) bo mi tapicer tak poskładał fotel kubełkowy że jeszcze 2 razy musialem go rozbierać żeby działało grzanie i żeby ogólnie jakoś wyglądał :facepalm: rozbierz oddaj do szycia i później poskładaj

Opublikowano

Generalnie cały fotel w A4 B5 bardzo łatwo się demontuje. Odkręca się 2 śruby + ściąga taką sprężynkę pośrodku z przodu (pod regulacją przód-tył) i wysuwa fotel chyba do tyłu. Znajomemu handlarzowi tapicer obszywa fotele bez demontowania i ładnie to robi.

Opublikowano

A to dobre rozwiązanie bo te druty tak jak mowie ciezko poskładać jak ktos powyrywa

Opublikowano
  • Autor

A samemu, ktoś próbował tych środków, wygląda to całkiem dobrze

Opublikowano

A samemu, ktoś próbował tych środków, wygląda to całkiem dobrze

Witam.

Niewiem jak z naprawianiem dziury ale z renowacją siedzeń to polecam produkty tej firmy.

Lederzentrum.pl to naprawdę porządna firma, odnawiałem kiedyś całą skórzaną tapicerkę w kolorze białym i efekt wręcz idealny.

Super wsparcie ze strony ludzi co tam pracują. Wysłałem kawałek skóry z auta i dobrali kolor jak oryginalny.

Farbę nakładałem pistoletem natryskowym, trwałość i jakość naprawdę godna podziwu.

Opublikowano
  • Autor

Ok, wydam trochę kasy, zrobię przy tym fotki, jak wyjdzie ok, napiszę poradnik :)

Za naprawę fotela zawołali 450 zł, więc wolę ok 400 wydać na całe fotele i kanapę.

Opublikowano

A czy ktoś z kolegów zdejmował skórę z fotela w kubełkach w polifcie? Fotel mi skrzypi, nie działa pompowanie lędźwi i przy okazji mam małą dziurkę na siedzisku, więc myślałem żeby zdjąć obicie i wszystko na raz naprawić, tylko nie wiem czy podołam. Ktoś robił podobne cuda?

Opublikowano

A czy ktoś z kolegów zdejmował skórę z fotela w kubełkach w polifcie? Fotel mi skrzypi, nie działa pompowanie lędźwi i przy okazji mam małą dziurkę na siedzisku, więc myślałem żeby zdjąć obicie i wszystko na raz naprawić, tylko nie wiem czy podołam. Ktoś robił podobne cuda?

no przecież pare postów wyżej o tym pisałem...

Opublikowano

A racja, wybacz. Źle coś przeczytałem i myślałem że mowa jest o demontażu z szyn :-)