Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Jak w temacie, problem z mocą. Silnik AHH 1,9TDI 90KM. Szukam po forum i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Motor zimny czy ciepły pali ładnie. Problem pojawia się przy przyspieszaniu, auto zostawia za sobą siwy dym i ledwo przyspiesza. Gdzie szukać problemu i ważniejsze - przyczyny! Nie mam dojścia do vaga - (Jedynie mechanik). Olej Trzyma stan. Płyn chłodzący, jeśli to ma znaczenie też ok. Niepokoi mnie turbina. Sztanga między gruchą a turbo, rusza się na jakieś 0,5cm moze nawet nie (test strzykawką). Widziałem filmiki na YouTube. I tam czyszczą część z prowadnicami (kierownicami) turbiny. Czy to coś pomoże? Za miesiąc rodzi mi się dziecko, :banan: i wolałbym mieć sprawne auto, a kasa nie leci mi z rękawa, :( zamiast mechaników którzy tez pewnie będą zgadywać że to albo tamto, I ciągnąć kasę, sam wole to zrobić i lepiej poznać swoje auto. :D Proszę o pomoc, lub skierowanie na drogę gdzie mogę szukać przyczyny i usunąć defekt. Z góry dzięki :wink:

Edytowane przez robercik123

Opublikowano

Sprawdź szczelność dolotu oraz wszystkie wężyki od podciśnienia.

Skok sztangi turbiny najlepiej sprawdzić sciągając wężyk z gruchy :)

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

sprawdź rury do intercoolera na dole auta, przed zderzakiem centralnie

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedna rzecz. Na parkingu zauważyłem że pod autem mam małą plamkę oleju. Wcześniej tego nie było. Czy to ma jakiś związek?

Opublikowano

Nie ma gdzieś jakiś spotów w twoim rejonie aby ci ktoś pomógł z vagiem bo bez tego to jak wróżenie z fusów możesz zdjąć na początek wężyk z gruszki nad turbiną i zakłądać zobacz skok sztangi ma być około 2 cm do reszty musisz mieć vaga jak nie ma tego skoku to albo nie ma podciśnienia albo są zapieczone łopatki w turbo dlatego do określenia przyczyn musisz podpiąć auto pod compa

Opublikowano

stawiam, ze dziura w dolocie u dołu intercoolera, tam olej lubi się sączyć ;) skoro jesteś z bolca to zagadaj na pw, dogadamy się z vagiem

No problem z tego co wywnioskowalismy standardowy, wąż od vacuum do n18 + kilka węży do n75 i błąd znikł, przepływka nie ucinała nic dawki, sztanga się rusza, ok 1,5cm więc jest w porządku :)

Opublikowano
  • Autor

No problem z tego co wywnioskowalismy standardowy, wąż od vacuum do n18 + kilka węży do n75 i błąd znikł, przepływka nie ucinała nic dawki, sztanga się rusza, ok 1,5cm więc jest w porządku

Dzięki wielkie za pomoc eaglent. Do zobaczyska, mam nadzieje :decayed:

Edytowane przez robercik123