Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanko, ostatnio miałem taką sytuację z autem,że poczułem spadek mocy i szarpanie samochodu. Można by powiedzieć, ze dwie sytuacje pojawiły sie na raz. Pierwsze co zrobilem to odpiąłem przepływke i od razu podpiąłem kostke na nowo i audik odzyskał siły, pierwsza rzecz jaka przyszła na myśl to ta,że pewnie przepływka będzie do wymiany,ale zauwazylem rownież szarpanie najcześciej przy 3+biegu z obrotami powyzej 2200. Dziś samochód został podłączony pod vaga i wykryło błąd g80, z tego co poczytalem na necie to ma to zwiazek z iglicą. Czy wymiana wtryskiwacza sterującego może pomóc w tej sprawie? Jak myślicie

Opublikowano

Jeżeli poskasowaniu dalej powraca ten błąd to wymień sterujacy

Opublikowano

nastawnik czasem nie jest już do czyszczenia??

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem wtryskiwacz, bede wymieniał niedługo, dam znać czy pomogło.

EDIT.

Wymiana wtryskiwacza sterującego, nie tylko zabiła szarpanie silnika,ale zdacznie dosza moc mojemu silnikowi ! Czuje znaczny przypływ mocy,wiec przepływka nie byłą problemem. Pozdrawiam !

Edytowane przez pampol22

Opublikowano

Ile dałeś?

Opublikowano
  • Autor

Ile dałeś?

Kupiłem sam wtryskiwacz sterujący używany, całe szczęście kosztował mnie tylko 80zł na allegro.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie, problem. A mianowicie. Dzisiaj po zatankowaniu na stacji Lotos i przejechaniu ok 150-200 km autostrada moje Audi zaczelo przy dodawaniu wiekszej ilosci gazu strasznie szarpać, tak jakby nie dostawala paliwa oraz zrobila się duzo slabsza. Turbina się załącza... Resztę trasy (400km) pokonalem z predkoscia 110-120 km/h bo po wyzej 2 tys obrotow auto szarpie. POMOCY!! Jestem w Niemczech i nie wiem co jak i gdzie sie zabrac za to..

PS. JEstem nowy, prosze o wyrozumialosc, a profil uzupelnie jak odespie trase..

Opublikowano

bez diagnozy VAG-iem ciężko będzie doradzić.

sugeruję ograniczyć prędkość. Tego typu objawy mogą być spowodowane, powietrzem w ukladzie zasilania pompy wtryskowej, uszkodzonym czujnikiem G80 czyli początku wtrysku, problemami z nastawnikiem pompy wtryskowej, zanieczyszczonym filtrem paliwa, wodą w paliwie, itd

pewnie by się jeszcze parę przyczyn znalazło, dużo tego.

Opublikowano

wlasnie wrocilem z pracy, rano odpalilem Audi i ruszylem do pracy, zero szarpniec, spadkow mocy.. Cos moglo sie zawiesic ?

Opublikowano

są usterki, które pojawiają się okresowo. listę otrzymałeś.

Opublikowano

czyli zaczne od najtanszej czyli filtr paliwa ;) dam znac co i jak pozniej : )

Opublikowano

ponadto, sprawdź błędy zrób logi.

problemy z nastawnikiem lub wtryskiem sterującym powinny zapisać błędy.

logi pokażą więcej.

Opublikowano

Witam, w weekend zrobilem Audikiem ok. 3000 km, po wymianie filtra nie ma zadnych szarpan itp.. a na vagu zadnych bledow. Nauczka dla mnie, nie leje wiecej na Statoilu :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem z szarpaniem silnika w zakresie obrotów od 1900 do 3000 podczas przyspieszania. Mechanik wykrył luźny króciec pompy tandemowej, która została wymieniona i nic się nie zmieniło po za poprawą hamowania. Podejrzewałem filtr paliwa, który wymieniam co drugą wymianę oleju więc go wymieniłem. Natomiast mechanik podejrzewa u mnie PSJ (Piz.....ty Sposób Jazdy).Więc dałem w palnik ale na zbyt krótkim odcinku i jak na tę chwilę problem dalej istnieje. Wieczorem kiedy nasi zacni policjanci pójdą spać i drogi będą puste powtórzę zabieg, może pacjent poczuje się lepiej.

Mile widziane sugestie.

Opublikowano

Mile widziane sugestie.

Dej mu :kox:

Opublikowano

Witam, w weekend zrobilem Audikiem ok. 3000 km, po wymianie filtra nie ma zadnych szarpan itp.. a na vagu zadnych bledow. Nauczka dla mnie, nie leje wiecej na Statoilu :D

Pisałeś że tankowałeś na Lotosie :)