browar1991 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Witam Serdecznie. Jestem nowy i nie wiem czy był już taki temat, były podobne więc proszę o wyrozumiałość. Mam pytanie odnośnie problemu z którym się borykam, a mianowicie o drgania samochodu A4 B5 2.8 quattro tiptronic. Chodzi o to że gdy osiągnę prędkość 50 km/h zaczynają się dziwne drgania takie jak przy nie wyważonym kole tylnym i tak do 120 km/h maleją ale wtedy zaczyna się szumienie i takie jakby wycie bardzo mnie to irytuje. Nie wiem co może być przyczyną? Sporo się naczytałem o tym ale u każdego występuje to przy innych prędkościach.Nie wiem od czego zacząć. W czym może być problem?
piotrekjaron Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 witaj kolego znalazłeś rozwiązanie ?
TOP_TRADE Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 może być sprzęgło hydrokinetyczne u mnie też wyje czyatłem duzo na sąsiednich forach o tych drganiach(problemach z szumieniem itd) proponuje zdjagnozować skrzynie sprawdzić stan oleju/ewentualnie wymienić acz kolwiek przy sprzęgle które zaczyna kuleć lepiej je zregenerować i potem wymienić olej w skrzynce ja jestem na etapie wymiany całej skrzyni poszedł mi dodatkowo kosz od wstecznego
Rekomendowane odpowiedzi