Opublikowano 30 Marca 201511 l Witam, od jakiegoś czasu czuje na kierownicy dziwne drganie przy skręcaniu, uczucie takie jakby jakiś pasek się ślizgał czy coś takiego, no i do tego dziwne popiskiwanie przy skręcaniu - filmik : https://www.youtube.com/watch?v=hAY8XYd-2wg&feature=youtu.be , ma ktoś jakieś pomysły co to może być ? Edytowane 30 Marca 201511 l przez jootem
Opublikowano 14 Kwietnia 201511 l U mnie skrzypienie kierownica w jedna albo druga strone objawiało sie w dniach w ktorych nie bylo deszczu. Okazalo sie ze uszkodzone byly oslony drążków kierowniczych i wlewała sie woda do przekładni, robiąc w niej masakre. Ostatecznie wywaliło uszczelki i płyn od wspomagania wylewał się, a pompa sie zapowietrzała.Sprawdź czy nie masz uszkodzonych osłon, czy nie cieknie Ci płyn z tych drążków przy skręcie na maska, ewentualnie czy nie pieni się płyn od wspomagania jak pokręcisz, wyłączysz silnik i odrkecisz korek. Ale ja bym stawiał na maglownice jak juz napisałem. Dzisiaj własnie wraca z regeneracji. Kosztowało mnie to 760 zł + drązki + osłony (około 1100 chyba wyszło) za czesci, bo ktoś zastosował nie oryginalne gumy i woda własnie sie wlewała do środka.. P.S. Zapowietrzanie pompy wspomagania moze skutkować jej uszkodzeniem, staraj sie nie krecic na postoju kołami. Edytowane 14 Kwietnia 201511 l przez kucik12
Opublikowano 24 Kwietnia 201511 l Autor to na pewno nie to co opisujesz kucik12 bo jak mialem przeglad to wszystko zostalo przetrzepane i nic nie cieknie, wszystkie gumy i oslony sa ok.
Opublikowano 8 Maja 201511 l Witam, od jakiegoś czasu czuje na kierownicy dziwne drganie przy skręcaniu, uczucie takie jakby jakiś pasek się ślizgał czy coś takiego, no i do tego dziwne popiskiwanie przy skręcaniu - filmik : https://www.youtube.com/watch?v=hAY8XYd-2wg&feature=youtu.be , ma ktoś jakieś pomysły co to może być ? Poprostu zaczyna ci pompa nie domagac, nie wytwarza odpowiedniego cisnienia, u mnie na poczatku bylo podobnie, dziwek sie z czasem nasilal. Wymienilem pompe wspomagania oraz plyn i piszczenie, pozniej wycie ustalo Drgania podczas krecenia tez spowodowane sa zlym cisnieniem pompy , P.S dodatkowo czyscilem zbiorniczek wraz z sitkiem w ktorym byly opilki z maglownicy