Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Skromny AJM. Daily car

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema!

Pochwalę się i ja moją póki co mocno seryjną BePioną.. :)

Samochód nabyłem od dobrego znajomego w połowie 2014r. jeździł nim 3 lata, po czym ja go przejąłem i mam w planach trochę pomodzić, ale o tym za chwilę.

Przebieg aktualny: 220kkm, może być kręcony, ale nie dużo.. Znajomy przez 3 lata zrobił niecałe 25tys. km. Sam go nie kręcił, może ktoś wcześniej..

rok: 2000

Moc: 143km by EcuProject Wrocław

Dobra fotki... Robiłem je znajomemu do sprzedaży, a w końcu ja kupiłem ten samochód :D

Aktualnie turbo koza.. przód stoi 68 od ziemi, a tył prawie 72.. Nie wiem czy ktoś czegoś nie pochrzanił w tylnym zawiasie..

Zawias w trakcie kupowanie coś -30, bo jeżdżę furką codziennie. Miesięcznie robię ponad 1000km.

Było:

b752d0c7.jpg

Jest:

a8c4eafefb56.jpg

ffee5fd73655.jpg

1c6df43125ea.jpg

ca2c517b3078.jpg

6e0ef8494c98.jpg

a023272af1da.jpg

Zrobione:

- Chip w EcuProject,

- EGR OUT,

- HAK OUT,

- emblematy z tyłu OUT

- obramówki na oknach, które już były białe a nie chromowane wywalone,

- radio alpine z bluetoothem.

- wymieniona gałka oraz mieszek,

- zregenerowana kierownica,

- kupione fele RH ZW3 8j 17" 5x112 ET 55, na dystansach et przód 35 a tył 30 ( kolor felg zostaje biały na te sezon, bo nie mam kwitu na przemalowanie)

- środek + tablice cały w ledach.

Plany:

- przemalowanie felg i śrubek do skręcania rantu na złoto (na sezon 2016)

- montaż zawiasu na dniach -30 max -40

- grill RS4

- malowanie kloszy lamp w środku na czarno,

- szyby na czarno

- korekta lakieru,

- lampy tył LED,

- zrobienie stożków do felg na zloty,

- lustro angol,

- nakładki na końcowy tłumik, aby był na prosto :)

to tyle z głównych celów na ten rok. W dalszej przyszłości podniesienie mocy do około 170KM.

mało aktualnych fotek, bo mało się działo na zew.

80cc018ed6a9.jpg

56aebb974af5.jpg

6c3f734633d6.jpg

EDIT 26.04.2015:

Dobra, pracowity weekend za mną.. Do rzeczy..

Wpadło:

- KIT MTS -40

7e23fafe63dd.jpg

- końcówki + drążki RTS lewa i prawa strona:

9bc1880a250a.jpg

-lustro angol, udało się wyrwać w śmiesznej kasie i to w kolorze. Zmieniony został tylko trójkąt:

ba5e54c0618c.jpg

- Felunek RH ZW3 17' + papcie 225/45 Conti tył i Pirelli przód. Bieżnik na 2-3 sezony.

- oczywiście po wszystkim zrobiona geometria.

Wszystko na furze wygląda tak:

6fa45d7147a4.jpg

4565f6fa2273.jpg

44dcd53388b3.jpg

02207c54573b.jpg

c20d1fbe9480.jpg

a05c0a05f15e.jpg

Na majówkę cyknę jakieś fotencje za dnia ;) Pozdrawiam!

UP. Aktualizacja dzisiaj :)

Edytowane przez sk8rudex
Opublikowano

Witam Kolegę z okolicy :hi: do tego koła to musi być spora gleba jednak... no i oponki też naciągnięte. Jaka jest szerokość felg?

Opublikowano

Witam Kolegę z okolicy :hi: do tego koła to musi być spora gleba jednak... no i oponki też naciągnięte. Jaka jest szerokość felg?

Hehe.. Chciałbym większą glebę, ale jednak sporo jeżdżę.. Teraz już mi jest twardo i nie zniósłbym jeżeli straciłbym jeszcze cokolwiek na komforcie... Może zawias jeszcze troszkę się uklepie to troszkę zejdzie.. A co do naciągu to średnio mi się to podoba... :) Myślałem, że lepiej te ET będzie wyglądało, ale trudno.. Może na przyszły sezon jak będę malował na złoto felunek to pomyślę o większych dystansach, a szerokość to 8j :)

Opublikowano

Et nie jest złe, tylko za wysoko i nie ma efektu :) 215/45 lepiej by leżały na 8" a komfort podobny. U mnie na gwincie MTSa im niżej tym bardziej miękko :wink:

Opublikowano

Jak odłożę na drugi samochód to w tym wsadzę gwint :D na razie muszę się przyzwyczaić do mniejszego komfortu.. :wink: może 215 byłoby lepsze, ale jak szukałem oponek nic ciekawego nie było, a jak było to cena zabijała.. a te 225 wyrwałem w cenie jednej nowej szesnastki, dlatego nawet się nie zastanawiałem :)

Opublikowano

Zacna B5 :hi: Trzeba się kiedyś ustawić ;)