grampp Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, ostatnio dużo czytałem ten dział i muszę opisać swój problem.. ostatnimi czasy zaczęło mi szarpać autem po zmianie biegu i dodaniu gazu... zawsze na rozgrzanym silniku po kilkunastu minutach drogi. Szarpie całą budą mniej więcej na obrotach 1200 - 2000 na każdym biegu. Nie da się za bardzo tego ignorować bo szarpania są bardzo mocne i odczuwalne, oddałem samochód do serwisu we wrocku, lecz oni twierdzą, że podczas ich sprawdzania szarpanie nie wystąpiło.. nie wiem od czego zacząć by znaleźć tego przyczyne. Panowie doradzicie? Panowie znalazłem jeszcze coś dziwnego, zamieszczam zdjęcie,znajduje się ona pomiędzy silnikiem a aku, wokół tej wtyczki wszystko jest uwalone i brudne. Wiecie od czego to i czy to może mieć wpływ? Szkoda, że cisza w temacie..Może gdy ktoś to przeczyta, zauważyłem dodatkowo, że szarpanie występuje tylko i wyłącznie gdy depne na gaz.. jak mam stałą prędkość nic sie nie dzieje.. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez grampp
pyra111 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Jest to szarpanie czy trzęsienie? U mnie przyczyną była synchronizacja rozrządu auto szarpało na postoju jak się nagrzało dalem do mechanika i było dobrze przez miesiąc teraz to powraca jutro zmieniam rozrząd . Obstawiam: uszczelniacze pompowtrysków lub tak jak u mnie Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez pyra111
grampp Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Szarpanie... na postoju jest wsio ok. rozrzad wymieniany wiecej jak rok temu to chyba nie to.
Rekomendowane odpowiedzi