Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] RNS-E Samoczynne podgłaśnianie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może to normalne, ale chciałem się dowiedzieć, czy w RNS-E jest jakaś opcja, że samoczynnie się podgłaśnia i scisza w zależności od jakichś warunków??

Mam wrażenie, że przy normalnym ustawieniu głośności czasem jest na moment głośniej i po jakiejś chwili wraca do poprzedniego poziomu :wallbash:

Nie doczytałem niestety w instrukcji i mam dylemat :gwizdanie: Czy ktoś się orientuje o co chodzi albo jak to wyłączyć?

Opublikowano

Sygnał GALA na minimum z poziomu menu lub vag-iem.

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozumiem, że muszę mieć jakąś starszą wersję rns-e (końcówka C), bo nie mam w opcjach ustawienia dźwięku opcji GALA ;( ?

Dodatkowe pytanko jeszcze mam do wszystkich - czy można do rns-e wgrać jakiś soft (podobnie jak uaktualnienie) najnowszy??

Opublikowano

Galę ustawiasz w zakładce SOUND jest coś takiego jak procesor dźwięku czy jakoś tak i tam jest gala :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Alv nie ma szans podobno, bo mam BOSE. Nie mam opcj GALA wogóle w menu :> Wtedy chyba się reguluje z poziomu VAGa mie?

Opublikowano

a co BOSE ma do GALI ? :mysli:

Opublikowano

Ma ma , jest inne menu , brak ustawień Gala i procesora dźwięku , jak dobrze pamiętam w Bose Gale ustawiasz w ukrytym menu :)

Opublikowano

Potwierdzam. Przy zamontowanym BOSE opcje GALA wogóle znikają z RNS-E. Regulacja głośności odbywa się wtedy poprzez pomiar hałasu obecnego we wnętrzu auta za pomocą mikrofonów a nie na podstawie odczytu sygnału z kół (GALA).

więcej info: http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=163304&highlight=bose+gala

Opublikowano

Potwierdzam. Przy zamontowanym BOSE opcje GALA wogóle znikają z RNS-E. Regulacja głośności odbywa się wtedy poprzez pomiar hałasu obecnego we wnętrzu auta za pomocą mikrofonów a nie na podstawie odczytu sygnału z kół (GALA).

więcej info: http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=163304&highlight=bose+gala

Mam Bose, nie mam Gali w menu RNS'a ...

Opublikowano

Racja racja, panowie teraz coś mi się przypomniało, sprawdziłem :

-> Kanal 008 (GALA-Funktion)

000 - GALA-Funktion abgeschaltet

001 - Charakteristik 1

002 - Charakteristik 2

003 - Charakteristik 3

004 - Charakteristik 4

005 - Charakteristik 5

255 - GALA über angeschl. Mikrofon

Opublikowano

Racja racja, panowie teraz coś mi się przypomniało, sprawdziłem :

-> Kanal 008 (GALA-Funktion)

000 - GALA-Funktion abgeschaltet

001 - Charakteristik 1

002 - Charakteristik 2

003 - Charakteristik 3

004 - Charakteristik 4

005 - Charakteristik 5

255 - GALA über angeschl. Mikrofon

co daje 000 albo 255? zaraz to u siebie zrobie bo juz mnie nerwuje walka z rns-e - ja ciszej a ona glosniej :evil::notworthy:

Opublikowano

ooo wyłącza a 255 steruje głośnością navi nie przy użyciu czujnika prędkości a mikrofonu wewnątrz auta

Opublikowano
  • Autor

Hehe, no mnie też to właśnie denerwuje już. podpowie ktoś, jak to zmienić bez VAG'a, czy poprostu się nie da zrobić bez lapka??

Apropo AndyN - cholera, ja mam rzeczywiście klona Twojego furaka :polew:, tylko motorek nie ten :gwizdanie:

Opublikowano

Hehe, no mnie też to właśnie denerwuje już. podpowie ktoś, jak to zmienić bez VAG'a, czy poprostu się nie da zrobić bez lapka??

Apropo AndyN - cholera, ja mam rzeczywiście klona Twojego furaka :polew:, tylko motorek nie ten :gwizdanie:

przeczytaj jeszcze raz ten temat odpoczatku i bedziesz wiedzial czy da sie to zrobic inaczej niz vagiem :good:

Opublikowano
  • Autor

Czytałem czytałem HiRide, ale chłopaki cuda potrafią robić, to może i mi RNS-E ściszą :polew: A tak apropo, to wielki :notworthy: dla posiadających większą wiedzę.

Opublikowano

gala jest w ukrytym menu w rnse z bose

Opublikowano

U mnie jest BOSE i GALA w "normalnym menu", tyle, że nie widzę skutków jej działania

Jak wiadomo RNS-E w B5 to "przeszczep" i może dlatego ?

Opublikowano

w ogole w tym menu ukrytym w rns-e jest tyle opcji a praktycznie nie wiem co do czego jest ...postaram sie porobic fotki i tutaj wrzuce,moze wspolnie do czegos dojdziemy :)

Opublikowano
  • Autor

HiRide, a jak mam się dostać do ukrytego menu w navi???Wiem, że są jakieś skróty, żeby wejść w tryb awaryjny, ale jak się to uruchamia, nie mam pojęcia...To o to chodzi?? Jeśli tak, to zapodaj jakieś hasło co i jak. Będę wdzięczny :notworthy:

Opublikowano

HiRide, a jak mam się dostać do ukrytego menu w navi???Wiem, że są jakieś skróty, żeby wejść w tryb awaryjny, ale jak się to uruchamia, nie mam pojęcia...To o to chodzi?? Jeśli tak, to zapodaj jakieś hasło co i jak. Będę wdzięczny :notworthy:

najpierw zalaczasz rns-e potem naciskasz NAVI (bez plyty dvd w srodku) nastepnie naciskasz klawisz lewy nad duza okragla galka na 10 sekund,puszczasz i teraz naciskasz klawisz obok i trzymasz tak dlugo az pojawi sie nowe menu

f9a8ca8bfae85f0e.jpg

[br]Dopisany: 24 Październik 2008, 13:51_________________________________________________wklejam te fotki o ktorych mowilem do dodatkowego menu.

1

5cf991425e86384e.jpg

2

a592e0cebaf2375b.jpg

3

9bbdf70c183be359.jpg

4

950abe8e3e704563.jpg

5

86c10842c56ef7bc.jpg

6

61ded60c0e284360.jpg

7

3d97db2e1b5eda24.jpg

8

74b75a11d7fe3c7b.jpg

Jesli wiecie co oznaczaja te opcje to prosze o wyjasnienie co do czego jest.