jacus851 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam mam pytanko parę dni temu wymieniłem komplet wachaczy i końcówki niestety auto dziwnie się zachowuje czasami przy zmianie pasa na małych koleinach albo na wjechaniu na odblask auto jak by szarpie się na boki albo przy chamowaniu ucieka lewo prawo i trzeba kontrowac kierownica wie ktoś może co to za oznaki audi a4 b5 1.9TDI AVANT AJM
jacek70 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Wymieniłeś końcówki a na kontroli i geometrii byłeś?
syczylyjczyk Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam.Jeśli wymieniłeś końcówki drążków kierowniczych ,pojedż na stację diagnostyczną aby ustawić zbieżność.
jacus851 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Byłem na zbieżności chociaż nie wiem czy na poprawkę nie pojadę bo kierownica lekko w lewo ucieka...
jacus851 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 To od zbieżności tak majta autem? Panowie zapomniałem dodać że po wymianie wachaczy zapaliła mi się kontrolka od klocków hamulcowych co może być przyczyną klocki mam nowe z przodu i z tyłu... Panowie zapomniałem dodać że po wymianie wachaczy zapaliła mi się kontrolka od klocków hamulcowych co może być przyczyną klocki mam nowe z przodu i z tyłu...
Al@n Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 pewnie ktos przerwał przewód od klocków, lub główny którym idzie czujnik abs i klocki
jacus851 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 A jeżeli główny to nie powinien się świecić abs bo sytuacja wygląda tak jak odpala auto i stoję w miejscu nic się nie dzieje jak ruszę to się zapala...
robitl Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 może przy wymianie wahaczy czujnik zruszyłeś bo on wciskany jest, mi kiedyś partacze mechaniory zruszyły przy wymianie przegubu to też kontrolka wariowała a abs zaczynał działać nawet przy hamowaniu przed światłami. a z tym że musisz kontrować kierownicą przy hamowaniu bo rzuca lewo i prawo to też tak mam, wymieniłem wahacze, końcówki i zbieżność zrobiłem i dalej jest to samo..chyba następna pójdzie maglownica do regeneracji...
Rekomendowane odpowiedzi