Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zwariowane wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

A teraz do sedna.

Moja kobieta zeszlej zimy włączyła wycieraczki, mimo tego że na aucie było trochę śniegu a wycieraczki były przymarzniete... Wiadomo jak to się skończyło... Telefon do mnie bo wycieraczki nie ruszają itp itd :P

Ogólnie szyby odpuscily i wycieraczki też.. I działają do dnia dzisiejszego, ale pojawił się problem, raz na jakiś czas wycieraczki się włączają i chodzą cały czas nie zależnie od ustawienia przełącznika. Jedyne wyjście to albo wyjęcie bezpieczniki, albo auto off.

Więc pierwsza moja diagnoza, przekaźnik, podmienilem ale niestety bez efektu...

I teraz moje pytanie, bo nie chciałbym pół auta rozbierać na darmo... Miał ktoś kiedyś podobnie? Od czego zacząć poszukiwania?

Aa bo to nie moje auto także nie z opisu profilowego :)

Pacjent to A4 B5 1.8 ARG 99r polift sedan :)

Opublikowano

Ja kiedyś u siebie rozbierałem silniczek wycieraczek w celu wymioany szczotek . Niestety rozpałd mi się przy rozkładaniu korpus gdzie ustawai się zębatki w oznacznikiem położenie 0 dla silniczka. Wtedy zachowywał on się tak jak u Ciebie. Nie wiem czy jest możłiwe, że by samo sięto w silniczklu poprzestawiało ale jeśłi zmieniłęś przekaźnik i nic nie pomogło to został Ci do sprawdzenie manetka i silnikl. Jeśli dzieje sięto na tyle często ze jesteś w stanie sprawdzić to na postoju to sprawdził bym napiecie na wtyczce silniczka wycieraczek. Tam po przekreceniu kluczyka na chwilę pojawia sę 12 V pomiomo wyłączonej manetki ( w tym czasie sprawdza czy wycieraczki wcześniej nie było np w połowie szyby i tak auto zostało wyłączone ) i po chwili to napięcie powinno spaśc do 0 jeśłi wycieraczki sąjuż na dole.

Opublikowano

Sam właśnie mam w tym momencie tak jak u Ciebie i sądzę że kwestia jest samego przełącznika. Na nieszczęście tylna wycieraczka również przestała mi działać. Szukać będę puki co przy przełączniku chyba że diagnoza jest trefna.

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem, okazało się że w silniczku wycieraczek jest coś jakby krancowka która ustala pozycję zero, musiałem ją wyczyścić i delikatnie odgiac i jak Narazie wszystko śmiga bęz problemów, mam nadzieję że to było to