osa92 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Szukałem na forum, ale nie znalazłem... Proszę o podpowiedź w jaki sposób zdemontować panel (tapicerkę) klapy bagażnika w taki sposób, żeby niczego nie uszkodzić. Co i gdzie trzeba odkręcić, podważyć, szarpnąć? Panel muszę zdemontować w celu naprawy oświetlenia tablicy rejestracyjnej (jeden z przewodów jest za krótki). Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez osa92
Magicbattle Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 wszystko jest na zatrzaskach i 3 srobkach. odkrecasz jedna tam gdzie raczka do zamykania i dwie po boku na czarnych plastikach laczacych sie z tapicerka. potem zacznij od jednej strony delikatnie szarpnac plastik i dalej dalej bedziesz wiedzial co i jak. a sama tapicerke tak samo. mozna od dolnego rogu albo gornego zaczac. czy sie polamie ktorys zatrzask trudno powiedziec tak i nie zalezy jak bedzie to demontowal. przewaznie dobrze idzie. szarpnij raz a mocniej
kograman Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Moja mała rada to taka abyś lekko odgiął tą tapicerkę na wysokości zamka u zobaczysz po prawej i lewej w takiej samej odległości zatrzaski wtedy weź długi płaski śrubokręt i podważaj ostrożnie a będziesz miał pewność że zatrzaski nie strzelą.
MŁODZIAN Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 uważaj na rogach gdzie są zaczepy bo ja szarpnąłem i właśnie tam pękło.najlepiej właśnie podważać
Houdini Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Potwierdzam że podważanie najlepszy sposób, a i tak przy większym pechu potrafi urwać się spinka z zaczepem
osa92 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jakoś poszło... na jednym rogu mam ułamany zatrzask, ale nie znalazłem go w klapie... być może ktoś z poprzednich właścicieli już coś tam grzebał i ułamał... albo ja (chociaż po zatrzasku nie ma śladu). Mam nadzieję, że jak założę z powrotem, to nie będzie latać na tym rogu. 1
Houdini Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie powinno, a klejenie by było dobre na krótką metę, bo i tak by odpadło.
Rekomendowane odpowiedzi