Jump to content
IGNORED

[B5 AJM] Problemy z elektryką


szymonaudi
 Share

Recommended Posts

Witam.Mam problem chyba z komputerem.Jak już pisałem wcześniej po odpaleniu silnika nie działa mi podświetlenie zegarów,nie pokazuje mi przebiegu ani zegara.Po minucie jak auto jest na chodzie wszystko powraca do normy.Jednak dziś wieczorem nie dość że nie pokazało mi tego co napisałem to jeszcze auto uruchamiało się na sekundę i gasło,nawet na wyświetlaczu między zegarami było ciemno gdzie zawsze pojawiał się napis "OK".Teraz już nic nie wiem...Dopiero po zdjęciu klem z aku odpaliłem samochód.Pomóżcie jeżeli macie pojęcie o tym problemie...Czy jest możliwe że komp gdy dostał trochę wilgoci się rozkodował???

Link to comment
Share on other sites

Standardowy problem z licznikami z twojego rocznika jeśli to Jager to te dolegliwości będą coraz częstsze .

Link to comment
Share on other sites

Jeśli to Jager to odrazu znajdz firmę która Ci wymieni procesor .

Link to comment
Share on other sites

Ja miałem podobnie oraz problemy z zegarem temperatury te liczniki jager to niewypał mój procesor motoroli chodził tylko w 40 % wymienili mi chłopaki gwarancja jest i śmiga liczniczek jak talala - koszt 400zł.Tylko musiałem wysłać i za 3 dni wrócił.

[br]Dopisany: 18-10-2008, 17:07:14_________________________________________________Szukaj firmy ANIMEX ze Stargardu Szczecińskiego oni mi robili TY masz blisko do nich.

Link to comment
Share on other sites

Ale czy na bank to jaeger będzie?Jeśli wiecie jak to sprawdzić dajcie cynka.Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi!!!

VAG-iem np. Do Stargardu Szczecińskiego wcale tak blisko nie masz :)

Poszukaj na alledrogo, chociaż wysyłka to te same koszty

Link to comment
Share on other sites

Znalazłem gościa w 3mieście co też się tym zajmuje.Musze tylko licznik wyjąć i mu zawieźć.najgorzej jak to nie będzie to.Na vagu nie wyszły żadne błędy dotyczące procesroa ale objawy są takie jak wszyscy mięli...więc miejmy nadzieję.

Link to comment
Share on other sites

Mi po podłaczeniu do kompa też nic nie pokazywało :mysli: - co ja się naklołem na ten licznik.Wyjm go a na nim z tyłu odczytasz czy to jeger.Na bank to ten procesor motoroli siada (sprawny jest w kawałku).Daj znać jak coś zdziałasz. :hi:[br]Dopisany: 20-10-2008, 11:00:49_________________________________________________Te chłopaki co mi naprawiali to robia pełna diagnozę licznika na stole mierniczym - może jeszcze coś wychwyca. Gość dzwoni do Ciebie i mówi co znależli i cene za usługę - jak się decydujesz to go ożywiaja.[br]Dopisany: 20-10-2008, 11:08:22_________________________________________________Mam taki sam licznik z małym kompem na środku tak jak napisałeś z temperatura na zewnatrz spalania nie pokazuje ale np. otwarte drzwi czy kufer - działaj !

Link to comment
Share on other sites

Okej Docencie.Dzięki za podpowiedzi.Jak ustawię się z kolesiem i mi to zrobi to oczywiście na forum napiszę.[br]Dopisany: 20 Październik 2008, 14:09_________________________________________________Zrobione.Okazało się że mój licznik to Magnetti Marelli i tak jak koledzy pisali są w nich wadliwe procesory motoroli.Gościu co robił mówił że to standard i naprawiał już około 50 tych liczników.Po wymianie wszystko działa jak należy...oby jak najdłużej:-) Koszt naprawy 500zł,trochę budżetu pociągnęło ale ile nerwów zaoszczędzonych.temat uważam za zamknięty.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...