Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z wibracja silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam odałem auto do warsztatu z problemem drgania budy oraz lewarka zmiany biegów

problem wystepował najbardziej na 2 3 4 biegów

mechanik stwierdził że może być uszkodzona wiązka elektryczna pompowtryskiwaczy została wymieniona na nowa

niestety problem nie został zlikwidowany mechanik stwierdził, że problem leży w pd wiec zostały i wyciągnięte i wysłane do nadarzyn w celu sprawdzenia podobno 2 pompki miały uszkodzony korpus a 2 były wzglednie dobre do założenia serwis w nadarzynie zaproponował regeneracje 4 pd po odebraniu samochodu po wymianie wibracje nadal wystepuja mechanik twierdzi, że poroblem może leżeć w dwumasie podczas montażu pd coś pozmieniał w ustawieniu rozrzadu.

dzisiaj odebrałem auto lecz na szybko nie miałem czasu posprawdzać dopiero teraz zrobiłem logi i parametry wtrysków wyglądaja jak by w ogole nie były regenerowane

bipy na wolnych -60, - 60 ,- 70 ,-70 a podczas przygazowania 2 wtryski siegaja nawet do - 116, i - 115

dawka 0, -0, 14 , 0.5 , 0,64

kanał 18 same zera a po gazowaniu powyzej 2500obr same 4

kanał 4 synchronizacja ustawiona na 0.5

podejrzewam, że zostałem oszukany i żadnej regenercaji nie było i mechanik wciska mi kit gdyż takie same parametry były przed regeneracja

jak myślicie żądać zwrotu pieniędzy czy problem może leżeć w złej regeneracji w nadarzynie.

Opublikowano

Po użyciu środka do czyszczenia pd logi się znacznie polepszyły a co dopiero po regeneracji... Koleś robi Cię w ciula..

. :-\

z mądrego telefonu

Poza tym sprawdź poduchy pod silnikiem.

z mądrego telefonu

Opublikowano

Klasyka, mechanik strzelał w ciemno a ty płaciłeś, co do wysokich bipów to ja zmierzył bym cisnienie paliwa na tandem pompie bo książkowym przykładem wysokich bipów jest brak paliwa.

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano
  • Autor

ciśnienie na tandem pompie niby było sprawdzanie tak jak i cała tandem pompa zamieniona na sprawna prawdopodobnie :D

Opublikowano

ciśnienie czy podciśnienie ???? jest to duza i istotna róznica.

Opublikowano
  • Autor

oczywiście ciśnienie paliwa tak, ale była tez podmieniona na sprawna w 100% tak twierdził mechanik

Opublikowano

Ujemne bipy powstają przeważnie przez problemy z paliwem, w twoim przypadku czyli b7 zakres wynosi +-60 więc jeszcze tragedi nie ma. Skoro wszystko sprawdzane i wymienione to zostały poduszki.

Opublikowano
  • Autor

mechanik twierdzi, że dwumas jest jeszcze do sprawdzenia a był wymieniany 7000km temu :D problem leży tutaj w regeneracji pd czy ona faktycznie była bo ja już sam nie wiem

parametry przed regeneracja jak i po regeneracji sa identyczne a to jest zastanawiające a wiem, że kompresja była też sprawdzana. i wszystko było ok

Edytowane przez loczkin

Opublikowano

Na to pytanie ci nie odpowiem. Wiem ze raz wsadziłem nową pompkę w miejsce niby walniętej a korekcje praktycznei sie nie zmieniły i była wielka awantura o naciąganie ....... Od tamtej pory wymiane pompek staram sie zostawiać inny szpecom.

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano

Moja siostra miała coś takiego (golf 5 1.9 143KM), ale do były bardzo silne drgania podczas ruszania i mniejsze podczas jazdy na niskich obrotach. Dwumas był wymieniany wcześniej, zrobione na nim 13000 km. Dwumas został uszkodzony przez śrubę w której urwał się łepek i sprzęgło nie spadało symetrycznie. Jak będę na kompie to dodam zdjęcie tego elementu.
Ja tez mam w swojej b7 jakieś wibracje ale to na silniku przy 1700 obr nawet na postoju. Musze jakieś konkretne logi zrobić. Tak jak sprawdzałem to dawki i korekta jest w normie. Przypuszczam ze to regulacja wałków rozrządu by pomogła odrobinę.

Edytowane przez damianoss