gorny01 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 (edited) Wiitam wsystkich , ze względu na zbliżający się sezon , chciałbym was spytać jak we przewozicie swoje rowery i jakie macie doswiadczenia , ja się zastanawiam nad przewożeniem na bagażniku dachowym ale są też montowane na klape i hak ? Piszcie Edited April 19, 2015 by gorny01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian1911 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Ja przewożę na dachu dwa rowery, kupiłem bagażnik thule freeride i jestem zadowolony ☺ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steav Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Tylko dachowy, jak kolega wyżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulmaster3m Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Tylko dach, może trudniej wsadzić, ale ja obracam/łem się wśród customowych rowerów a tam niejednokrotnie rower jest za długi aby wszedł na klapę a na własną konstrukcję dachowego wejdzie. Z tymi na klapę standardowy rower wejdzie, długość roweru jest praktycznie taka sama jak szerokość samochodu. Problem z tymi na klapę jest taki, że mało kto o tym wie a większość jak wie to ma w d.upie a tablica i światła nie mogą być zasłonięte, jest od tego odpowiedni przepis, kwota i ilość punktów. Jeśli już taki na tył to z własnym oświetleniem a rejestrację to niestety trzeba sobie odkręcić i przenieść bo nie wiem czy u nas duplikaty są legalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorny01 Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 też się przekonuje do wożenia na dachu , tylko sie zastanawiam jaki bagażnik bazowy ? coś takiego ? http://allegro.pl/aguri-bagazniki-bagaznik-dachowy-audi-a4-b6-00-04-i5017465246.html czy może ten wystający poza relingi , jakaś różnica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steav Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Lepiej "wystający po za" w razie odsprzedaży ma możliwość regulacji i pasuje do innych aut. Osobiście wybrałbym markową używkę niż kiepską nówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Na bagażniku dachowym, mieszczę tam 4 rowery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorny01 Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 jeżeli chodzi o uchwyt rowerowy to już wiem co chce Thule pro ride 591 ale jeżeli o bazowy to nie wiem co wybrać :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Tylko dach, może trudniej wsadzić, ale ja obracam/łem się wśród customowych rowerów a tam niejednokrotnie rower jest za długi aby wszedł na klapę a na własną konstrukcję dachowego wejdzie. Z tymi na klapę standardowy rower wejdzie, długość roweru jest praktycznie taka sama jak szerokość samochodu. Problem z tymi na klapę jest taki, że mało kto o tym wie a większość jak wie to ma w d.upie a tablica i światła nie mogą być zasłonięte, jest od tego odpowiedni przepis, kwota i ilość punktów. Jeśli już taki na tył to z własnym oświetleniem a rejestrację to niestety trzeba sobie odkręcić i przenieść bo nie wiem czy u nas duplikaty są legalne. W Polsce możesz miec 2 tablice .. Jesli robisz duplikat to podpisujesz sie ze tablica ci sie zniszczyla lub przepadla... Czyli klamiesz robiąc trzecia jesli chodzi o przeniesienie z tablicy to nie wolno tego robic bo tablica wedle prawa jest integralna częścią samochodu i jest homologowana do niego ... Wniosek zawsze cie uwala na tym bo w PL prawo jest nie jasne w tym przypadku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts