mirekaudiłódźa4 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czy ktoś może zna przyczynę odnośnie ogrzewania samochodu.Po odpowietrzeniu układu na kilkanaście kilometrów jest ok,ale z chwilą dalszej jazdy w samochodzie robi się zimno Po ponownym odpowietrzeniu rurką na podszybiu sytuacja się powtarza.Proszę o radę ,z góry dziękuję.
xcentriq Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Nie powinien się zapowietrzać non stop... płynu ci nie ubywa ?
mirekaudiłódźa4 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Nagrzewnica? tak wszyscy stwierdzają w pierwszej kolejności chcą przepłukać nagrzewnice ,jak nie to wymiana na nową Nie powinien się zapowietrzać non stop... płynu ci nie ubywa ? płynu nie ubywa stwierdzili nagrzewnica zapchana
MateuszKielce Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Jak nagrzewnica zapchana to tak będzie się działo cały czas trzeba wymienić nagrzewnice albo tą odetkać.
marasekm Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Siema, jestem tu nowy, ale myślę, że mój post może komuś się przyda. W temacie zapchanych nagrzewnic: sam borykałem się z tym problemem, tyle że w A4 B5, jednakże temat nagrzewnic jest raczej uniwersalny. Ogrzewanie raz w aucie było, raz nie, po czym padło totalnie. Próbowałem płukać nagrzewnicę róznymi preparatami, podpinałem węże ogrodowe i płukałem wodą pod ciśnieniem, próbowałem powietrzem i nic. W końcu nagrzewnicę wymieniłem. Po rozebraniu taki oto widok: http://zapodaj.net/4d0aaba6805bb.jpg.html W nagrzewnicy było pełno błota (ktoś wcześniej grubo jeździł na wodzie). Woda przepływała tylko w tej górnej obudowie z króćcami do węży. Podsumowująć: warto spórbować przetkać, bo to w sumie nic nie kosztuje, ale jeśli nie pomoże: wymiana. Może komuś pomogę swoim postem
Rekomendowane odpowiedzi