Boras27 Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Witam chciał bym dobrać jakiś sprzęcik do autka chodzi mi tylko o bas ponieważ cała reszta gra idealnie czyli jakąś skrzynie tube do bagarznika czy znajdzie się ktoś chętny aby dobrać jakiś sprzęcik max do 1000 zł z montażem jakie wyjścia wejścia musi posiadać wzmacniacz aby szło go podłaczyc pod wzmacniacz banga .. ? na początku myślałem o skrzyni basowej BassPro™ II http://www.av-shop.hu/images/termekek/jbl_BASSPRO_2.jpg ale to moze byc za słabe. co byście polecili ?? No i najważniejsze jak to połączyć ze wzmacniaczem skąd zasilanie czy prosto z aku ?? Liczę na waszą pomoc . Pozdrawiam. Mój wzmacniacz: Nikt nic nie wie na ten temat ??????
spknet Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Udało Ci się do b&o podłączyć dodadkowy wzmacniacz ? Edytowane 5 Lipca 2015 przez spknet 1
s3marek Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Ja mam podłączony dodatkowy wzmacniacz do zwykłego nagłośnienia. Ale pewnie do Banga też można.
spknet Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Tylko gdzie to podłączyć ? Czy jeśli podłącze konwerter http://allegro.pl/wyjscie-radia-wzmacniacz-konwerter-audio-filtr-m06-i5453897436.htmldo suba od b&o a dalej do dodatkowego wzmacniacza i skrzyni będzie działać czy jest gdzieś sygnał na wzmacniaczu b&o low
Boras27 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 Nie zrezygnowałem ponieważ nie wiem jak podłaczyć
spknet Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Ja właśnie podłączyłem się pod ori sub adapterem z high na low i dalej do wzmacniacza blapunkt i skrzyni basowej Efekt super głośniki b&o i skrzynia dają naprawdę głęboki bass i czysty dźwięk
Boras27 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja właśnie podłączyłem się pod ori sub adapterem z high na low i dalej do wzmacniacza blapunkt i skrzyni basowej Efekt super głośniki b&o i skrzynia dają naprawdę głęboki bass i czysty dźwięk Możesz pokazać jak to wygląda i co to za adapter ??
spknet Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Adapter jest dwukanałowy podłączony z jednej strony do kabla który idzie do oryginalnego subwoofera b&o a z drugiej strony chinch do wzmacniacza blaupunkt i skrzyni Narazie jest to wersja robocza ponieważ nie mieści mi się skrzynia u góry i mam ściągnięta roletę z siatką ale gra przyzwoicie
was002 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 tak nieskromnie spytam, bo to mój pierwszy post na tym forum - ma ktoś rozpiskę pinów oryginalnego wzmacniacza B&O w B8? O ile głośniki przód grają cudownie i nie mogę niczego zarzucić czystości dźwięku, to jednak brak basu dyskwalifikuje ten system i chciałbym coś tam podziałać żeby zagrało Ma ktoś pomysł jak się wpiąć z aftermarketowym wzmacniaczem w instalację B&O w RS4rce B8? (bez soobwoofera). 1
kiker19 Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 W dniu 17.07.2015 o 17:16, spknet napisał: Adapter jest dwukanałowy podłączony z jednej strony do kabla który idzie do oryginalnego subwoofera b&o a z drugiej strony chinch do wzmacniacza blaupunkt i skrzyni Narazie jest to wersja robocza ponieważ nie mieści mi się skrzynia u góry i mam ściągnięta roletę z siatką ale gra przyzwoicie Odkopie temat ale na wejściu w tym konwerterze sa 4 kable, użyłeś tylko 2 a dwa pozostałe poprostu nie podłączone?
corradoowner Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 W dniu 3.07.2020 o 15:57, kiker19 napisał: Odkopie temat ale na wejściu w tym konwerterze sa 4 kable, użyłeś tylko 2 a dwa pozostałe poprostu nie podłączone? Sub gra mono a konwerter jest stereo. Możesz podłączyć 4 ale niczego to nie zmieni, wystarczy sygnał z jednego głośnika.
HiRide Opublikowano 2 Marca 2021 Opublikowano 2 Marca 2021 Obojętnie jaki to będzie konwerter czy lepiej jakiś konkretny pod bang olufsen?
Marcin-Johan Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Pytanie takie czy org. wofer B&O zpstał odłączony i sygnał idzie do wzmaka blaupunkt czy grają obydwa?
Rekomendowane odpowiedzi