ivt51 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy ale mimo to chciał bym prosić was o pomoc. Mianowicie posiadam audi a4 b6 2.0 20v z 2002r z gazem brc który założyłem około 8 mc temu problem polega na tym ze podczas jazdy do 2 tyś obrotów auto sie nie grzeje tzn temperatura osiąga dośc szybko 90 stopni nie przełącza się na gaz w ogóle natomiast powyżej 2 tyś. auto zaczyna sie gotować dodam iż termostat został wymieniony na nowy cały czas kręcą sie wentylatory chłodnicy płyn w zbiorniczku jest gorący lecz z nawiewu leci bardzo zimne powietrze poproszę o pomoc pozdrawiam
Krz. Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy ale mimo to chciał bym prosić was o pomoc. Mianowicie posiadam audi a4 b6 2.0 20v z 2002r z gazem brc który założyłem około 8 mc temu problem polega na tym ze podczas jazdy do 2 tyś obrotów auto sie nie grzeje tzn temperatura osiąga dośc szybko 90 stopni nie przełącza się na gaz w ogóle natomiast powyżej 2 tyś. auto zaczyna sie gotować dodam iż termostat został wymieniony na nowy cały czas kręcą sie wentylatory chłodnicy płyn w zbiorniczku jest gorący lecz z nawiewu leci bardzo zimne powietrze poproszę o pomoc pozdrawiam Wg. mnie nagrzewnica po wymianie termostatu nie została odpowietrzona. Przy akumulatorze do kabiny przechodzą dwa węże do nagrzewnicy. Jeden ma odpowietrznik, trzeba popuścić opaskę i nieco ściągnąć wąż z króćca aby poprzez odsłonięty otworek uszło powietrze. Powodzenia
waldi1326 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Ja bym podpiął do VAGa i zobaczył błędy bo tu może być wiele opcji:)
Rekomendowane odpowiedzi