Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelka pod głowicą B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów,

Miałem ostatnio sytuacje w której musiałem jechać dosłownie na czas, prędkość około 220. Po wyhamowaniu zauważyłem że auto zostawia za sobą dość duże ślady. Zatrzymałem się, otworzyłem maskę, okazało się że płyn chłodniczy w zbiorniczku jest dosłownie na samym dnie, a co więcej cały silnik i komora zalana płynem. Mechanik postawił diagnozę: Uszczelka pod głowicą. Niestety nie jestem znawcą w tym temacie, jednak autem chce pojeździć dłużej i mam w planach zamontowanie instalacji LPG. Czy może mi ktoś jak będzie przebiegał proces naprawy ? jakie koszta itp.? (zaznaczę iż nie chce na tym oszczędzać). Granica 2 tyś zostanie przekroczona ?

Pozdrawiam

Opublikowano

skoro mechanik stwierdził uszczelkę pod głowicą to z nim musisz gadać. Bo równie dobrze mógł pęknąć króciec z tyłu głowicy albo wąż i przy takiej prędkości wywaliło. Najpierw dokładnie sprawdzić. A koszta głowicy itd to zależy gdzie i zależy jak mocno będzie ingerowane w nią.

Opublikowano

Rownie dobrze mogl korek w zbiorniczku wyrownawczym mogl pasc .wymien i patrz co sie dzieje

Opublikowano

właśnie kwestia którędy wywaliło ten płyn w ogóle

Opublikowano

Korek kosztuje smieszna kase.zaczal bym od tego .u mnie tez tak bylo.kombinacji milion a takie badziewie padlo

Opublikowano
  • Autor

Diagnoza to uszczelka. Żaden korek itp.

Opublikowano

To ją wymień i po problemie... oby!

koszty mogą być różne, zależnie od skali naprawy.

Opublikowano

Test byl robiony ?maz sie pokazala gdziez.w zbiorniczku sa slady oleju? Ale skoro padla taka diagnoza to do dziela i tyle .co tu wiecej sie scierac

Opublikowano

polecam samemu zajrzęc po machę chyba że wolisz oddać kasę innym

Diagnozy mechaników to jak wróżna w TV. Tutaj może być kilka rzeczy. Bardzo podejrzany jest krócić z tyłu silnika (przed akumulatorem) często gęsto się wypina bo technologia montaży jest słaba. Walczyłem z tym z a4 b6 i po wymianie 4-nika i dobrym spasowaniu króćca do szoferki wszystko przeszło ale kosztowalo mnie to kilka litrów płynu i kilkukrotne mycie rączek :)