countryFan Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witajcie, Mam BNSa 5.0 i w schowku zmieniarkę CD, samo radio czyta mp3 z napędu płyty w jednostce centralnej jednak nie w zmieniarce ze schowka. Widzę na popularnym portalu aukcyjnym sporo zmieniarek CD/mp3 (produkcji Panasonica dla Audi) tylko pytanie czy mogę zrobić taką wymianę P&P a może inne są złącza, kodowanie etc? Dziękuję z góry za pomoc,
Tweak Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tą zmieniarką z alledrogo wpinasz do kostki quadlock od bns/rns i wszystko śmiga Tylko, żeby zmieniarka była przystosowana do bns/rns.
countryFan Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Tą zmieniarką z alledrogo wpinasz do kostki quadlock od bns/rns i wszystko śmiga Tylko, żeby zmieniarka była przystosowana do bns/rns. hmm... chodzi mi o taką zmieniarkę z wyglądu z przodu identyczną z tą którą mam w schowku. Foto naklejki poniżej. przód tył EDIT : Sam sobie odpowiem, zmieniarka nie pasuje, są inne złącza i pewnie się nie dogada z BNS-em - miałbym pewność mając schematy i rozpiskę sygnałów. A zatem w tej chwili jedyną sensowną alternatywą jest Dension Gateway 300 CAN z tagami ID3 na wyświetlaczu FIS. Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez countryFan
iDybeK Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Witajcie, Mam BNSa 5.0 i w schowku zmieniarkę CD, samo radio czyta mp3 z napędu płyty w jednostce centralnej jednak nie w zmieniarce ze schowka. Widzę na popularnym portalu aukcyjnym sporo zmieniarek CD/mp3 (produkcji Panasonica dla Audi) tylko pytanie czy mogę zrobić taką wymianę P&P a może inne są złącza, kodowanie etc? Dziękuję z góry za pomoc, sprawdź jeszcze ten temat może u Ciebie będzie działać bo u mnie nie chce http://a4-klub.pl/index.php?/topic/283243-mp3-na-bns-50/
countryFan Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Opublikowano 4 Maja 2015 Witajcie, Mam BNSa 5.0 i w schowku zmieniarkę CD, samo radio czyta mp3 z napędu płyty w jednostce centralnej jednak nie w zmieniarce ze schowka. Widzę na popularnym portalu aukcyjnym sporo zmieniarek CD/mp3 (produkcji Panasonica dla Audi) tylko pytanie czy mogę zrobić taką wymianę P&P a może inne są złącza, kodowanie etc? Dziękuję z góry za pomoc, sprawdź jeszcze ten temat może u Ciebie będzie działać bo u mnie nie chce http://a4-klub.pl/index.php?/topic/283243-mp3-na-bns-50/ Dzięki za link ale to problem dotyczący czytania mp3 na BNSie - a ja tego problemu nie mam, mi czyta mp3 z napędu głównego - czasem się przydławia ale to zapewne wina zakurzonego lasera, który muszę przeczyścić. Wątek powstał na kanwie pomysłu dotyczącego wymiany zmieniarki CD (audio) na zmieniarkę CD/mp3. Ale już wiadomo, że inne są podłączenia i nie ma tego jak spiąć - przynajmniej nie mając schematów i opisów gdzie są jakie sygnały itd.
airbob Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Nie uda się tego podłączyć z tego powodu że zmieniarki audi z mp3 są już do instalacji światłowodowej a takowej w B6/B7 nie było. Same podstawienie mechanizmu z elektroniką też nie załatwia sprawy, nie działa, sprawdzone osobiście.
countryFan Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 Nie uda się tego podłączyć z tego powodu że zmieniarki audi z mp3 są już do instalacji światłowodowej a takowej w B6/B7 nie było. Same podstawienie mechanizmu z elektroniką też nie załatwia sprawy, nie działa, sprawdzone osobiście. O takie info chodziło Pozostaje Dension Gateway 300 CAN jako chyba najsensowniejsza alternatywa rozbudowy możliwości sprzętu audio.
Misiek11 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam. Mam pytanie moje bns nie posiada zmieniarki a znalazłem taką która czyta z usb . Pytanie tylko czy radio ja obsłuży?
Rekomendowane odpowiedzi