xdaniosx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam. Moj problem to brak ABS-u, świeci sie kontrolka ABS i mruga wykrzyknik. Problem pojawial sie sporadycznie i zazwyczaj wylączenie i uruchomienie ponowne silnika pomagało. Na kompie okazało sie ze to błąd : Przekażnik elektrozaworów ABS. Mam pompe o ozn. 8D0614111 bez ESP. Czy za problem mogą odpowiadac te dwa przekazniki ?? Help me ! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60db39a69e3845ad.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8dfd3ef748dbe031.html
jacek70 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A czujniki masz dobrze ustawione, nic przy nich nie ruszałeś? ?
xdaniosx Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Czujniki są okej nic tam nie robilem . Pozatym na kompie pokazaloby, ze którys niedomaga/uszkodzony.
jano04 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Wygląda mi to na kończący się sterownik pompy abs.Miałem podobnie raz paliły mi się te lampki raz nie ,jakiś czas to trwało aż zapaliły mi się na stałe i wtedy nie można było połączyć się już za pomocą vag-a ze sterownikiem abs.Wymiana sterownika i jest oki. Sterownik znajduje się przy pompie abs.
Gość Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Mi nie pokazuje a wiem ze mam prawy czujnik do wymiany tzn nie pokazuje który nie mam czasu to zmienić a czujnik woze w bagazniku
ryba85 Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 raczej na pewno czujnik.od kilku dni mam dokładnie tak samo.musze posprawdzac te czujniki.
xdaniosx Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Opublikowano 1 Maja 2015 Hmm Mi sie laczy z kompem , ale bledow na czujnikach nie pokazuje. Da sie jakos te czujniki sprawdzic np.miernikiem ? Ewentualnie sterownik pompy da sie kupic osobno czy szukac nowej pompy ?
dawid_sc Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Kolego wtyczka od sterownika ABS sprawdź piny czy jakiś nie zgnil miałem tak i raz było ok raz nie
Giniu Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Pany ja miałem podobnie, kontrolka ABS i wykrzyknik się świecił, brak połączenia vagiem, przełożyłem pompe od passata o tych samych numerach (8E0 614 111 AB) i po problemie tylko po połączeniu vagiem z ABS zapalają się te same kontrolki ale błędów nie ma a po rozłączeniu jest ok
KUBAS2012 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Podepnę sie pod temat Wczoraj miałem dziwną sytuację , ruszyłem z pod domu i kątem oka zauważyłem że mrygła mi kontrolka od ABSu i wykrzyknik, po przejechaniu około 2 km przy prędkości około 50 km/h auto nagle zaczęło samo gwałtownie hamować i zaczęło je ściągać na prawą stronę, tak jakby prawe przednie koło same zaczęło hamować... no i oczywiście zapaliła się lampka ABSu i wykrzyknik, zgasiłem silnik odpaliłem po minucie i błąd znikł, przejechałem około 100 kilometrów i cisza .... Jakiś czas temu zapalała mi się te lampki, ale to było z dwa razy i to parę miesięcy temu, dłuższy czas żadne błędy nie pokazywało więc myślałem że to jakiś przypadek lub może auto miało jakiś delikatny poślizg podczas hamowania Przeczytałem już parę wątków z podobnymi problemami ale w żadnym nie doczytałem aby auto samo hamowało... Gdzie szukać rozwiązania ? Miał ktoś takie same objawy jak u mnie ? ktoś coś ?
Gość Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Ha ja wymieniłem oba czujniki działa po włączeniu silnika po ruszenia chwilę wskakuje błąd najgorsze jest to ze robi się zwarcie i blokuje na 2s podał hamulca
Rekomendowane odpowiedzi