Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria ABS-u ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moj problem to brak ABS-u, świeci sie kontrolka ABS i mruga wykrzyknik. Problem pojawial sie sporadycznie i zazwyczaj wylączenie i uruchomienie ponowne silnika pomagało. Na kompie okazało sie ze to błąd : Przekażnik elektrozaworów ABS. Mam pompe o ozn. 8D0614111 bez ESP. Czy za problem mogą odpowiadac te dwa przekazniki ?? Help me !

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60db39a69e3845ad.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8dfd3ef748dbe031.html

Opublikowano

A czujniki masz dobrze ustawione, nic przy nich nie ruszałeś? ?

Opublikowano
  • Autor

Czujniki są okej nic tam nie robilem . Pozatym na kompie pokazaloby, ze którys niedomaga/uszkodzony.

Opublikowano

Wygląda mi to na kończący się sterownik pompy abs.Miałem podobnie raz paliły mi się te lampki raz nie ,jakiś czas to trwało aż zapaliły mi się na stałe i wtedy nie można było połączyć się już za pomocą vag-a ze sterownikiem abs.Wymiana sterownika i jest oki.

Sterownik znajduje się przy pompie abs.

Opublikowano

Mi nie pokazuje a wiem ze mam prawy czujnik do wymiany tzn nie pokazuje który nie mam czasu to zmienić a czujnik woze w bagazniku

Opublikowano

raczej na pewno czujnik.od kilku dni mam dokładnie tak samo.musze posprawdzac te czujniki.

Opublikowano
  • Autor

Hmm

Mi sie laczy z kompem , ale bledow na czujnikach nie pokazuje. Da sie jakos te czujniki sprawdzic np.miernikiem ? Ewentualnie sterownik pompy da sie kupic osobno czy szukac nowej pompy ?

Opublikowano

Kolego wtyczka od sterownika ABS sprawdź piny czy jakiś nie zgnil miałem tak i raz było ok raz nie

Opublikowano

Wszystko wskazuje na uszkodzony sterownik.

Opublikowano

Pany ja miałem podobnie, kontrolka ABS i wykrzyknik się świecił, brak połączenia vagiem, przełożyłem pompe od passata o tych samych numerach (8E0 614 111 AB) i po problemie :) tylko po połączeniu vagiem z ABS zapalają się te same kontrolki ale błędów nie ma a po rozłączeniu jest ok

Opublikowano

Podepnę sie pod temat

Wczoraj miałem dziwną sytuację , ruszyłem z pod domu i kątem oka zauważyłem że mrygła mi kontrolka od ABSu i wykrzyknik, po przejechaniu około 2 km przy prędkości około 50 km/h auto nagle zaczęło samo gwałtownie hamować i zaczęło je ściągać na prawą stronę, tak jakby prawe przednie koło same zaczęło hamować... no i oczywiście zapaliła się lampka ABSu i wykrzyknik, zgasiłem silnik odpaliłem po minucie i błąd znikł, przejechałem około 100 kilometrów i cisza ....

Jakiś czas temu zapalała mi się te lampki, ale to było z dwa razy i to parę miesięcy temu, dłuższy czas żadne błędy nie pokazywało więc myślałem że to jakiś przypadek lub może auto miało jakiś delikatny poślizg podczas hamowania

Przeczytałem już parę wątków z podobnymi problemami ale w żadnym nie doczytałem aby auto samo hamowało...

Gdzie szukać rozwiązania ? Miał ktoś takie same objawy jak u mnie ?

ktoś coś ?

Opublikowano

Ha ja wymieniłem oba czujniki działa po włączeniu silnika po ruszenia chwilę wskakuje błąd najgorsze jest to ze robi się zwarcie i blokuje na 2s podał hamulca