Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

oświetlenie nóg i drzwi prawych tylnych nie działa,przy otwartych drzwiach i zamkniętym c.zamku świeci...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowy na forum i od wczoraj przeczytałem już chyba wszystko o moim problemie,ale jednak pewności nie mam.

Dlatego potrzebuję fachowej porady.

A więc nie działa mi oświetlenie nóg i drzwi prawych tylnych przy otworzeniu-na fisie tez nie pokazuje,oświetlenie wnętrza przy otworzeniu tych drzwi tez się nie włącza,reszta drzwi prawidłowo.Szyby i centralny zamek działąją w tych drzwiach bez oświetlenia więc ok i teraz jak mam je otwarte ale zamknę centralny zamek z pilota to nagle pojawia się oświetlenie nóg i drzwi...więc żarówki ok kable raczej tez ale dlaczego to działa jakoś na odwrót? to wina tego mikro włącznika? proszę o podpowiedź.bo nie wiem czy rozbierać drzwi czy może trzeba coś przeprogramować....

Z góry dzieki za odp

Opublikowano

Oprócz wyłącznika drzwi sprawdź przewody w gumowym przepuście pomiędzy słupki em a drzwiami. Przewody lubią tam pękać.

Opublikowano
  • Autor

Oprócz wyłącznika drzwi sprawdź przewody w gumowym przepuście pomiędzy słupki em a drzwiami. Przewody lubią tam pękać.

ok zaczne od kabli ewentualnie pozniej zabiorę się za mikro włącznik chociaż nie wiem czy to ogarnę...

Opublikowano

Ogarniesz na spokojnie, przerabiałem naprawę mikrostyku jakieś 2 tygodnie temu. Wszystko elegancko poszło wg opisu z forum. Przy okazji poprawiłem przewody w osłonie między słupkiem a drzwiami ( w każdych miałem popękane lub pourywane). Warto to zrobić za jednym razem jak drzwi rozebrane

Opublikowano

Ogarniesz na spokojnie, przerabiałem naprawę mikrostyku jakieś 2 tygodnie temu. Wszystko elegancko poszło wg opisu z forum. Przy okazji poprawiłem przewody w osłonie między słupkiem a drzwiami ( w każdych miałem popękane lub pourywane). Warto to zrobić za jednym razem jak drzwi rozebrane

Z jakiej instrukcji korzystałeś? Mam podobny problem.

Opublikowano

Z jakiej instrukcji korzystałeś? Mam podobny problem.
Ja korzystałem z poradnika o naprawie lub czyszczeniu mikrostyku zamka drzwi. Dokładnie Ci teraz nie podrzucę linka bo jestem w pracy. Jest temat o tym w dziale technicznym. Bardzo ładnie opisane jak wyjąć zamek i to naprawić. Przy okazji rozebranych drzwi warto polutować popękane lub pourywane przewody w złączce między drzwiami a słupkiem tak jak pisałem wcześniej, jeśli takie mamy ofc :)

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/150927-Czyszczenie-mikrostyku-w-zamkach-drzwi

znalazłem, to ten link powyżej ⤴

Opublikowano

Wielkie dzięki Panowie! :hi: