Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nawiew , silniczki klapki nawiewu uszkodzone ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dawna mi nie działa climatronic . Nie ma regulacji kierunku nawiewu i temperatury. Dziś zdjąłem zobaczyć schowek i silniczek niebeiski od kierunku nawiewu jest zablokowany . Po odpięciu popychacza klapka chodzi lekko, drugi silniczek koloru białego również odpiołemn i zamym popychaczem regulująć wszustko działa. Chciałem wszystko wyciągnąć lecz nie wiem jak. czy trzeba spuszczać płyn , gaz i jak to wyciągać bo nigdzie nie ma opisanego . Dodam ze rozebrałem ten silniczek jeden i dziala lecz jakoś dziwnie bo za bardzo chce sie wychylić i go blokuje . nie wiem jak to ustawic żeby bylo dobrze. ( jak rozbrałem to za bardzo sie wyciągła cięgno z freza i zablokowało klapke od kierunku) Jak ustawilem nawiem na góre i na mnie to ok , ale jak naciskam na nogi nic sie nie dzieje;/ silniczek od temperatury biały coś próbuje sie ruszyć lecz nie rusza. 1 jak rozebrać ten nawiew ? 2 czy ktoś wie jak ustaiwć ten silniczek bo tam jest strzałka w środku po zdjęciu pokrywki i tryby ? 3.czego jest ten trzeci silniczek którego nie mogę wyciągnąć bez wyciągania całego nawiewu ?