Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przednich zwykłych lamp na Bixenon LED w Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Góral65 napisał:

Tak robiłem, na początku ważne jest czy masz bixy zwykłe czy skrętne bo sterowniki się różnią i instalacja też się różni, tylko czujniki poziomowania są te same.

czujniki zamontowane razem z kablami (1metr bo miałem kostki)

lampy mam takie 8k0941004D , 8k0941003D

zwykłe bixy

a z wtyczek od czujników po 3 kable

8k0907357B wtyczka 18 kabli

Edytowane przez pruszczyk

Opublikowano

Jeden czujniki jak dobrze pamiętam przedni ma cięgno zakrzywione, z czujników ma być po trzy kabelki w kostce 4-pinowej pin 1, 2 i 4 

przy bixach zwykłych sterownik 8k0907357B jest ok. i ta instalacja co podał wrclaguna jest ok. jak masz kostki i chcesz taniej to zrobisz to sam za 50-60 zł

Opublikowano
23 godziny temu, Góral65 napisał:

Jeden czujniki jak dobrze pamiętam przedni ma cięgno zakrzywione, z czujników ma być po trzy kabelki w kostce 4-pinowej pin 1, 2 i 4 

przy bixach zwykłych sterownik 8k0907357B jest ok. i ta instalacja co podał wrclaguna jest ok. jak masz kostki i chcesz taniej to zrobisz to sam za 50-60 z

wszystko sie zgadza dokładnie jak piszesz przednie cięgno zakrzywione kabli trochę mam postaram się poskładać wiązkę sam jak dorwę schemat, jak nie to możne wyciągnę z jakiegoś auta na szrocie dawców nie brakuje gorzej z wiedza ale od tego mamy forum i uprzejmych jego użytkowników dzięki za pomoc

ma możne ktoś schemat gdzie wpinamy się w mce z samo poziomowaniem czy to będzie złącze A7 czarna wtyczka pin6 (zielono-czarny kabel) ?

Opublikowano

Panowie a jak chce najpierw wymienić MCE a za jakiś czas wymienić lampy, to czy nowe MCE przyjmie kodowanie dla zwykłych lamp h7 ?

Opublikowano

A czy ktoś posiada MCE 907063DG i moglby napisac jakie ma wyposazenie ?

Opublikowano
W dniu 7.08.2019 o 22:38, pruszczyk napisał:

ma możne ktoś schemat gdzie wpinamy się w mce z samo poziomowaniem czy to będzie złącze A7 czarna wtyczka pin6 (zielono-czarny kabel) ?

Z czujników nie idą przewody do mce tylko do sterownika poziomowania, 

A4-CZUJNIKI.png

Opublikowano
15 godzin temu, Góral65 napisał:

Z czujników nie idą przewody do mce tylko do sterownika poziomowania, 

A4-CZUJNIKI.png

dzięki wielkie już wszystko działa chodziło mi o kabel który idzie do czarnej kostki z bezpiecznikami

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, odgrzeję trochę temat, posiadam a4 b8 2011 z modułem  8k0 907 063P, fabrycznie zamontowane miałem bixenony nieskretne, teraz wymieniłem lampy na poliftowe również nieskretne, wszystko świeci lecz w module 55 pojawiają mi się błędy 01535 tu pytanie czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podanym problemem? jeśli tak to czy sobie z nim poradzil i w jaki sposób?

Opublikowano
8 godzin temu, Mrozu52 napisał:

Witam, odgrzeję trochę temat, posiadam a4 b8 2011 z modułem  8k0 907 063P, fabrycznie zamontowane miałem bixenony nieskretne, teraz wymieniłem lampy na poliftowe również nieskretne, wszystko świeci lecz w module 55 pojawiają mi się błędy 01535 tu pytanie czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podanym problemem? jeśli tak to czy sobie z nim poradzil i w jaki sposób?

Tylko w sterowniku jest błąd? a na desce świeci kontrolka od poziomowania świateł?

ten błąd sygnalizuje brak zasilania do silniczka poziomowania w prawej lampie, sprawdź bezpiecznik instalację, możliwe też, że silniczek nie domaga.

Opublikowano

Błąd się pojawia w obu lampach, na tą chwilę na desce nie było żadnego błędu , gdy założę lampę przed liftowa błąd znika, więc wygląda to tak jakby ten moduł 55 nie ogarniał komunikacji z silniczkami w lampach poliftowych no chyba, że tak jak wspomniałeś problem leży gdzieś w instalacji i trzeba zamienić jakieś piny bądź coś w tym stylu.

Opublikowano

A czy po odpaleniu auta lampy robią test poziomowania?

Mała poprawka nie doczytałem że chodzi o bixy nie skrętne, przy tych lampach nie ma osobnego zasilania i bezpiecznika,  sterowanie jest ze sterownika 55 na piny w lampie 1,2,3 i 4 tak samo w przed jak i w po lifcie

Edytowane przez Góral65

Opublikowano

czyli rasumując, mój moduł 09 i sterownik 55 powinny się dać skonfigurować i ogarnąć wszystkie niezbędne funkcje do prawidłowego działania lamp poliftowych? Jeśli tak czy nie miał by ktoś gotowego kodu? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś będzie mi w stanie pomóc. W związku z doposażeniem auta w Bixenon musiałem zmienić moduł MCE. Po wymianie MCE 8K0 907 063 K na 8K0 907 063 P (oraz 8K0 907 063 N) przestało mi działać oświetlenie wnętrza (nie działa regulacja podświetlania, błąd zacisk 58D), sprawdziłem poszczególne kodowania i nie bardzo mam pomysł gdzie dalej szukać. Po ponownym włożeniu modułu 8K0 907 063 K oświetlenie zaczyna działać.

Pacjent to Audi A4 B8 2011.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, brumek29 napisał:

Może ktoś będzie mi w stanie pomóc. W związku z doposażeniem auta w Bixenon musiałem zmienić moduł MCE. Po wymianie MCE 8K0 907 063 K na 8K0 907 063 P (oraz 8K0 907 063 N) przestało mi działać oświetlenie wnętrza (nie działa regulacja podświetlania, błąd zacisk 58D), sprawdziłem poszczególne kodowania i nie bardzo mam pomysł gdzie dalej szukać. Po ponownym włożeniu modułu 8K0 907 063 K oświetlenie zaczyna działać.

Pacjent to Audi A4 B8 2011.

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

Potrzeba zdjąć CP.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę się upewnić czy te moduły obsłużą PDC przód i bixenon?

8K0 907 063 AG -??

lub 

8K0 907 063 AH  - z tego co wyczytałem to tak

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Majk009 napisał:

Chcę się upewnić czy te moduły obsłużą PDC przód i bixenon?

8K0 907 063 AG -??

lub 

8K0 907 063 AH  - z tego co wyczytałem to tak

Chyba tematy pomyliłes  :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli do podłączenia ksenonów musimy pociągnąć po jednym przewodzie od każdej lampy do MCE?

Do podłączenia samopoziomowania musimy ciągnąć jakies kable od lamp do sterownika poziomowania?

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Jarok11 napisał:

Czyli do podłączenia ksenonów musimy pociągnąć po jednym przewodzie od każdej lampy do MCE?

Tak do przesłony

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Jarok11 napisał:

Do podłączenia samopoziomowania musimy ciągnąć jakies kable od lamp do sterownika poziomowania?

Tak do silniczków po 4 kable