seba007 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Witam. Mam mozliwosc zakupic siedzenia sportowe do swojej a4-ki lecz zauważyłem , ze w fotelu kierowcy z czarnej wtyczki jest wypięty czerwony kabel z pin-u 8 i zaizolowany. Włąściciel twierdzi za tak to ma byc:)) Co wy na to???
seba007 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 Orientujesz sie od czego to moze byc??? Na pewno nie powinien być wypiety
wrclaguna Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 czarna wtyka to pewnie od czujnika zajecia fotela ale trzeba sprawdzic w ELSIE i po schematach .
seba007 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 Niestety nie mam elsy. Ciekawe czy jazda na takim fotelu ma wpływ na bezpieczenstwo?? jesli to jest przewod od sygnalizacji niezapiętych pasow to no problem, gorzej jesli to jest od funkcji poduszek. czarna wtyka to pewnie od czujnika zajecia fotela ale trzeba sprawdzic w ELSIE i po schematach .
kdawid Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 poduszki to żółta wtyczka, czarna to tak jak koledzy piszą czujnik zajęcia fotela i czujnik zapięcia pasów
Rekomendowane odpowiedzi