Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie można odpalić po wyłączeniu silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim a4 b5 2.5l tdi.

Od jakiegoś czasu borykam się z problemem w samochodzie. Gdy wyłącze samochód i po chwili chce odpalic ( np. na stacji benznowej ) to samochód nie odpala , nic się nie dzieje kontrolki normalnie się świecą , gasną i cisza nawet nic nie zawyje :P poczekam znów chwilke i rusza.

Dodam ,że niedawno miałem robioną skrzynie biegów automatyczną , nie wiem czy to nie ma jakiegoś znaczenia.

Immobiliser wygląda na wporządku , gaśnie ,nie miga.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie słychać przekaźnika? Albo takiego delikatnego "pstryk"? Miałem tak i zawieszał się rozrusznik, właściwie automat w rozruszniku. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Żadnego dzwięku , totalnie nic. przekreca sie kluczyk to cisza totalna :D tez odrazu na rozrusznik bym stawiał , ale nawet lampki nie mrygają , jakiś spadek napięcia czy coś.

Opublikowano

Albo kostka stacyjki. Sprawdź.

Opublikowano
  • Autor

jak można kostkę stacyjki sprawdzić ?

Sorry , jestem amatorem ;d

Opublikowano

Co do kostki to sprawdź jak chodzi kluczyk . Czy nie za ciężko , czy odbija itp. Jeśli ok to sprawdź czy kabelki wszystkie siedzą na miejscu i żaden nie wisi.

Opublikowano
  • Autor

zauważyłem dziś , że ma to związek ze skrzynią. Jeżeli w automacie pozwole "Dobić" (nie wiem jak sie to fachowo nazywa kiedy skrzynia blokuje koła) to wtedy zapala , a gdy najpierw zaciągnę ręczny i nie pozwole by "Dobiło" to wtedy nie można samochodu odpalić. Dodam jeszcze raz ,że miałem nie dawno wymieniony konwerter. W dodatku coś mi hałasuje na srodku samochodu to chyba tez z tą skrzynią zwiazanie , słychać uderzanie.. Najchetniej 5 l benzyny i to podpalic :P

Już znalazłem problem.

Problem jest w skrzyni biegów jak wrzucam na P (to trzeba mocno docisnąć) wtedy można odpalić bo tak on reaguje jakby ® było wrzucone i nie chce odpalić , tak samo odpala na N bez problemu.