[B5 AHL] ABS zapala się na nierównościach

    12 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Czasami zapala mi sie kontrolka Abs-u podczas jazdy jak nagle wjade wdziure lub gdy jest zakręt i gdy jest prosta droga

    Moge jechac ale wtedy nie mam Abs-u wiec staje gasze autko i zapalam znowu i juz nic nie miga i jade dalej i jest nadal ok. Ale to tylko czasami tak jest :sad:

    Co to za przyczyna, czy to czujnik Abs-u w kole???

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Czasami zapala mi sie kontrolka Abs-u podczas jazdy jak nagle wjade wdziure lub gdy jest zakręt i gdy jest prosta droga

    Moge jechac ale wtedy nie mam Abs-u wiec staje gasze autko i zapalam znowu i juz nic nie miga i jade dalej i jest nadal ok. Ale to tylko czasami tak jest :sad:

    Co to za przyczyna, czy to czujnik Abs-u w kole???

    czujnik ABS-u w ktoryms z koł ........

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    czasami bywa tak ze czujniki sa zabrudzone i nie otrzymują zmiany impulsu od więca na kole (czy jak to tam sie nazywa), zobacz vagiem które koło i sprawdz.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Witam wszystkich, ostatnio pojawił się u mnie taki nie typowy problem z ABS-em. Niedawno wymieniał mi znajomy prochownik półosi lewego koła od strony piasty, i dwa krótkie górne tylne wahacze po obu stronach. Od czasu tej naprawy przy hamowaniu na bardzo małej prędkości (5 km/h) tuż przy zatrzymaniu się (przy bardzo łagodnym hamowaniu), włancza mi się ABS. Kiedyś rozebraliśmy jeszcze raz to lewe koło i umyliśmy dokładnie ząbki od ABS-u, myśleliśmy ze to jest przyczyną, ale dalej dzieje się to samo. Proszę fachowców o dorade.. :cry::cry::cry:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Witam wszystkich, ostatnio pojawił się u mnie taki nie typowy problem z ABS-em. Niedawno wymieniał mi znajomy prochownik półosi lewego koła od strony piasty, i dwa krótkie górne tylne wahacze po obu stronach. Od czasu tej naprawy przy hamowaniu na bardzo małej prędkości (5 km/h) tuż przy zatrzymaniu się (przy bardzo łagodnym hamowaniu), włancza mi się ABS. Kiedyś rozebraliśmy jeszcze raz to lewe koło i umyliśmy dokładnie ząbki od ABS-u, myśleliśmy ze to jest przyczyną, ale dalej dzieje się to samo. Proszę fachowców o dorade.. :cry::cry::cry:

    Nieprawidłowa odległość czujnika od koronki. Dosuń lub oddal czujnik.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dzieki za cenną wskazówkę, w poniedziałek to sprawdzę. Mam jeszcze pytanko, trzeba do tego odkręcać półos od piasty, czy dostep do czujnika jest zaraz po zdjęciu koła.??

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Gość zdeniu

    wystarczy zdjąć koło

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Dzięki za podzielenie sie wiedzą, faktycznie dosunąłem czujnik i problem zniknął. :wink:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Dzięki za podzielenie sie wiedzą, faktycznie dosunąłem czujnik i problem zniknął. :wink:

    hey a jak go odsunac bo mam ten sam problem po zmianie przegubu Pozdrawiam.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    witam koledzy mam własnie taki sam problem z abs-em ,wystarczy tylko ściągnać koła przednie i przesunąć od koronki tak zrozumiałem

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    witam koledzy mam własnie taki sam problem z abs-em ,wystarczy tylko ściągnać koła przednie i przesunąć od koronki tak zrozumiałem

    zapraszam kolege najpierw do newbie i do zapoznania sie z regulaminem naszego forum

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    mam to samo i mam 1 pytanie na które nie moge znaleść dokładnej odpowiedzi. ;( A mianowicie: Jaka ma być odległość czujnika od koronki na przegubie ? i jak mam to zmierzyć.

    Proszę o sensowna i w miarę szybką odpowiedz. :) :) :notworthy:[br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 14:17_________________________________________________i jeszcze 1 pytanie. Wie ktoś może ile płynu hamulcowego i jaki mam wlać?

    moje auto to:

    A4 avant 98 rok 1.9tdi 90koni.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy