Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nawigacja nie czyta płyt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, mianowicie początkiem roku kupiłem Audi a4 B6 z nawigacją(Navigation plus), była tam niemiecka oryginalna płytka z nawigacji ale tylko po niemcach. przyjechałem do polski sciągłem polską nawigacje teleatlas08/09 no i na początku z 3 razy sczytało płytę a potem już nie. Dosyć dł. nie używałem nawigacji bo nie miałem dobrej płytki. No i wczoraj zakupiłem płytkę dobrze przegraną(bo w innym Audi chodzi) i wkładam dalej to samo nie czyta płytki. Więc włożyłem tą starą z niemieckimi mapami i tu się okazuje że ta też nie działa. Czym to może być spowodowane? Tym że nawigacja nie była dł. używana czy poprostu głowica z odtwarzania płyt się może zepsuła lub zakurzyła? Co radzicie w tej sytuacji. Może są jakieś płytki do czyszczenia głowic albo coś? Dzięki pozdrawiam

Opublikowano

Napisz cos wiecej , jaka navigacja? RNS-E czy RNS-D?, Jaka ta plyta niemiecka 2005, 2006, 2007? jaka ta plyta ktora zakupiles ?Jaki soft zainstalowany w navi ?

Opublikowano

mozliwe ze laser musisz przeczyscic ale odpowiedz na wczesniejsze pytanie pierwsze

Opublikowano

DAWIDBORI - a gdzie jest ten laser, który czyta plyty, dużo trzeba rozbierać, żeby go wyczyścić, piszę o navi RSN-D, tej tej z dwoma pokrętłami z lewej i prawej strony.

Opublikowano

o ile pamietam musisz zdjac ta gorna pokrywke :D obudowe metalowa i cos juz widac sprezone powietrze i heja:D

Opublikowano
  • Autor

Posiadam nawigacje: Navigation Plus Audi RND-D DX.

Dokładnie ver. oprogramowania nie znam. Ta płytka niemiecka to"MERIAN Scout Deutschland v. 2001 TravelPilotDX" płytka działała kiedyś bez problemów. Teraz też niekiedy działa niekiedy nie. I teraz nie wiem czy kupować oryginalną płytkę Teleatlas08/09 bo co kupie i też nie bedzie chodzić(jeśli to wadą będzie laser). Znacie może kogoś z śląska kto się takim czymś bawi?

Opublikowano

Najpierw oddaj navi do jakiegoś speca do wyczyszczenia i się okaże czy najpierw masz kupić mapę czy nowy napęd do navi :wink4:

Opublikowano

bob101 ja właśnie dałem Navi plus do naprawy, jak mi naprawią to będziesz musial przyjechać z nią do Lublińca, będę wiedział za tydzięń.