Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 1.6 ADP z Gazem problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem z moją Audiczką gdyż już nawet mechanicy nie dają rady. A mianowicie jest problem z odpalaniem na ciepłym i zimnym silniku długo kręci zanim odpali. W aucie zostały wymienione takie rzeczy jak świece kable kopółka palec czujnik wału czujniki temperatury sonda lamda Listwa wtryskowa po regeneracji, adaptacja była robiona, ciśnienie pompy paliwa też dobre. I to nie pomogło na kompie wyskakuje błąd 561. I już nie wiem gdzie szukać co jeszcze sprawdzić. Moe pomożecie gaz też odłanczałem i jeździłem na samej benzynie i tak samo było.

.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście zakładam ze rozrząd ustawiony prawidłowo tak ??? Bo jeden ząbek przesunięcia spowoduje podobne objawy

Błąd 561 przy przełączaniu na lpg wyskakuje

Edytowane przez sebidi
Opublikowano

Rozrząd był nawet wymieniany teraz ostatnio jak tak chodził i wszystkie znaki oki wszystko złożone dobrze

Opublikowano

Sprawdź czy na samej pb też źle pali. Możliwe że masz nieszczelność na reduktorze, ten puszcza, mieszanka jest za bogata - układ zalewa i przez to ciężko pali.

Opublikowano

na benzynie i na gazie to samo a też na drugi dzień raczej jak by uciekało to by wywietrzał a tu kręci koło 8s i dopiero odpala

Opublikowano

Nic by nie uciekało i nie wietrzało. Przy nieszczelności reduktora gaz dostaje się do układu i palisz że tak powiem na podwójnym zasilaniu. To jest za bogata mieszanka która na dzień dobry zalewa układ. Dlatego długo kręci. Zrób tak: zdejmij wąż gazu z listwy wtryskowe, zostaw auto najlepiej do drugiego dnia. Następnie pal. Jak zapali od strzału to potwierdzi się moja teoria o nieszczelności. Uwaga. Dla bezpieczeństwa zakręć butlę z gazem.

Opublikowano

zrobiłem tak jak napisałeś i nic dalej takie same objawy na samej benzynie kreci i kreci i dopiero zapala