Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzegło AJM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema:) planuje zmienić turbo na BRD, Program, Wywalić Kata EGR itd . i strzelić w moc 200 Kucy i 400nm oczywiśćie do tego pompowtryski AL. teraz pytanie od Nośnie sprzegła . jest to silnik AJM oryginalnie 116 Koni i 285NM. czy da rade wsadzić tam inne sprzegło i dwumase plug and play bez żadnego przerabiania a chodzi mi o to żeby wytrzymało taką moc silnika? bo Swoje stare mam dorżnięte i chciałbym już wsadzać to wiadomo mocniejsze :) licze na jakieś sensowne odpowiedzi czy ktoś już może to robił?

Opublikowano

Podobno zestaw z AWX pasuje P&P. Też jestem na tym etapie, że przydało by się wymienić sprzęgło ale wszyscy piszą, że pasuje zestaw od AWX tj. dwumas tarcza docisk itd a ja sie zastanawiam, czy docisk i tarcza AWX przypasuje do dwumasy AJM. Teoretycznie to niby to samo, ale wolał bym sie upewnić zanim wyłoże kasiure. :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

teoretycznie jestem za tym żęby zmienić dwumase i sprzegło tylko za cholere nie wiem czy to będzie plug and play :) że jak kupie zestaw żeby sie nie okazało że mi to nie wejdzie i kasa pójdzie w błoto czy może lepiej kupić oryginalne sprzegło zrobić moc 160 Koni z turbo AWX i nie strzelać ze sprzegła?

Opublikowano

Sprzęgła i dwumasy w AWX i AJM są dokładnie te same.

Opublikowano
  • Autor

Ossek czyli jak kupie zestaw do AWX to bez sensu skoro wszystko takie samo ? to mocy 200 Koni i tak nie wytrzyma ?

Opublikowano

Oba zestawy mają identyczne numery, więc to po prostu to samo. Sprzęgło AWX 200KM chyba nie pociągnie, ale to już muszą się wypowiedzieć koledzy bardziej obeznani w temacie tuningu.

Opublikowano
  • Autor

no dobra ok bo Mój silnik kuleje i chcialem zrobić Mu remont kapitalny w sensie że ma przedmuchy i w ogóle. czy jak zakupie cały kompletny silnik AWX to podejdzie bez przerabiania ? łapy osprzęt skrzynia biegów sprzegło wszystko jest takie same? oczywiśćie ze źródeł wiem że trzeba robić program pod Ten Silnik albo po prostu wstawić kompa z AWX

Opublikowano

Sprzęgło jest takie samo, więc na pewno podejdzie. Jeśli chodzi o resztę, to poczekaj na odpowiedź kogoś, kto już to robił :)

Opublikowano
  • Autor

no to czekam ktoś coś jeszcze wie na ten temat ? czy może lepiej zrobić kapitalny remont Swojego silnika Zrobić Mape n 150 Koni potem z czasem zmienić turbo wtryski i śmigać jak nowym silnikiem? bo tutaj wiem co mam do roboty. głowica planowanie, nowy wałek rozrządu, popychacze, pierścienie , no praktycznie chce wszystko zrobić. słuchajcie a jak wygląda sprawa z zakuciem tłoków ? korbowody też trzeba i wał korbowy ?

Opublikowano

ORI sprzęgło AJM/AWX przy momencie w który celujesz (400 Nm) raczej polegnie. Można tarcze obić kevlarem i wtedy jest szansa.

Na pewno musisz też pomyśleć o FMIC, bez tego się nie obejdzie.

Co do kutych tłoków, to po co Ci to?

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

Pany po co chcecie zakówać AWX???

Przecież tu są projekty na ok 500nm i wsio jest ok.

Do takiej mocy polecam jednak sztywne.

Opublikowano
  • Autor

Co to znaczy sztywne sprzegło > a Dwumasa ??

Opublikowano

Sztywne sprzęgło = Tradycyjne jednolite koło zamachowe zamiast dwumasy.

Przy 400 Nm niekoniecznie trzeba od razu wkładać sztywne. Jak program jest mądrze zrobiony i ze sprzęgła nie będziesz strzelał, to dwumasa przeżyje

Opublikowano
  • Autor

moment obrotowy równolegle chce zrobić ja nie strzelam ze sprzegła ;d chyba że pale gume na zlotach :) chodzi o to że nie chce sztywnego sprzegła czyli tej jednomasy bo mi buda bd latać a nie lubie czegoś takiego własnie ;d

http://allegro.pl/silnik-kompletny-turbo-wtryski-audi-a4-b6-1-9-awx-i5111200208.html Panowie taki Silniczek podejdzie do Audi A4 B5 2001 rok Avant w miejsce oryginalnego AJM???? to jest kompletny silnik AWX

Edytowane przez mati1991lw