KOval81 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Witam wszystkich. Parę dni temu montowano mi alarm. Może mi się wydaje że wcześniej tego nie słyszałem (być może podświadomość, po tym, jak ktoś w aucie grzebał), ale teraz dochodzą mnie dziwne odgłosy chyba z prawego przodu. Słychać jakby syk powietrza, albo coś podobnego podczas jazdy (podobne do dmuchania przez uszczelkę, albo schodzącego z koła powietrza), natomiast gdy stoi, w aucie tego nie słychać. Orientuje się ktoś z Was, co to może być, bo nie wiem czy to normalne, czy mam się czymś przejmować?
NYNA Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 A nie odczuwasz żadnego spadku mocy? Przewody i dolot sprwdziłeś czy jest wszystko szczelne?
KOval81 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Nie sprawdzałem jeszcze nic, ale na mocy raczej nie traci. Krótko nim jeżdżę, ale nie odczuwam czegoś takiego. Ogólnie po założeniu alarmu dochodzą mnie te dźwięki, ale jak wspomniałem, chyba podświadomie. Mogło być również i przed, ale tego nie zauważałem. jakie przewody powinienem sprawdzić?
NYNA Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 To pewnie jakaś dziura w dolocie albo spadł jakiś wąż od IC. Tu masz na szybko podobny temat: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_pojawil_sie_swist_przy_dodawaniu_gazu-t49676.0.html;msg535092#msg535092
KOval81 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Dzięki bardzo NYNA. Postaram się sprawdzić co się da, a jak nie to trzeba będzie się udać do "doktora" :> U mnie to troszkę inaczej słychać niż kolega pisze w swoim A4. U mnie ten syk wydaje się być stały przy dodawaniu i odejmowaniu gazu nie znika. Mam wrażenie, że gdy daję "na luz", to ustaje. Cholera nie wiem sam-chyba musiałby to osłuchać ktoś, kto się bardziej na tym zna.
NYNA Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 No wlasnie przy dodawaniu gazu będzie to słychać. http://www.a4-klub.pl/smf/wszystkie_dziura_na_dolocie_nikt_sie_nie_spodziewal-t16377.0.html;msg191616#msg191616
KOval81 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Opublikowano 23 Października 2008 Jeszcze jedna sprawa-gdybym miał rzeczywiście nieszczelności w dolocie albo IC, to czy będzie to syczenie słychać przy prawym przodzie, bo właśnie przed chwilką włączyłem motor, stał sobie na jałowym, ja obok autka i miałem wrażenie, jakby po prawej stronie bardziej było słychać niż po lewej. W aucie praktycznie nic, ale podczas jazdy owszem..
Rekomendowane odpowiedzi