Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem po wymianie oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zmieniłem olej w audi a4 b6 2.5 180 km teraz 200 km przy okazji uszczelniali kolektor, po odbiorze auto nie ciagnie do przodu tak ja to było wcześniej wbija w siedzenie dopiero powyżej 2000 obr/min nizej muł jakich mało. Dodatkowo dźwięk silnika jak by jakiś ostrzejszy bardziej "wyje" na większych obrotach

Opublikowano

Nie wiem co Ci tam odwalili ale nie ma z tym nic wspólnego wymiana oleju. Kolektor ssący uszczelniali? Program robiłeś na 200km? Może ktoś stroił na nieszczelnym kolektorze i po naprawie wszytko sfiksowało? Nic więcej nie pomogę bo tylko to przychodzi mi do głowy. No chyba, że podpięcie vaga coś wyjaśni.

Opublikowano

Na to wygląda, że w dolocie masz nieszczelność i ciśnienie zamiast w cylindry idzie w atmosferę.

Opublikowano
  • Autor

program był robiony dużo wcześniej podpialem dziś do kompa i nic nie wyszlo

Opublikowano

Komputer takich tematow ci nie pokaze

Opublikowano

Logi :-)

Opublikowano

U mnie wszystko jest w normie a jednak nie pracuje jak należy

Opublikowano

Sprawdź wężyki od podciśnienia objawy tak jakby turbo nie pracowało. A bardziej geometria.

Opublikowano

Przytarte łopatki może....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

weze wymienione były wcześniej, mechanik mowi ze warto sprawdzić wtryski po klekocze, ale moim zdaniem wszystkie 2.5 klekoczą

Opublikowano

1,9 klekocza jak grzechotniki 2,5 chodza bardzo ladnie :)

Opublikowano

2.5 nie klekocze. Jakby geometria nie działała to wogóle nie wbijało by w siedzenie chodził by jak stary traktor i rozpedzał sie jak sdi. Sprawdż jakie masz ciśnienie doładowania na vagu możesz sprawdzić to tylko nie pamietam w jakich grupach.

Opublikowano

grupa 11

Opublikowano
  • Autor

Byłem u fachowca pracującego w serwisie volkswagena podpiął się i stwierdził ze nie widzi nic niepokojącego, a auto nadal do 2000 nie idzie tak jak wczesniej

Opublikowano

zrób jedną rzecz: przygotuj wd40 albo wodę z mydłem w sprayu i posadź kogoś za kierownicą niech gazuje na postoju, a sam psikaj na łączenia kolektora dolotowego, szczególnie zwróć uwagę na to co było ostatnio ruszane. Jeżeli będzie gdzieś nieszczelność to zrobią się bańki i masz odkryte źródło problemu.

Opublikowano

No jak nic nie sprawdził kuźwa jak jest nieszczelność to nie bedzie doladowania odpowiedniego. Gówno nie mechanik tylko stare golfy 2 potrafia naprawiac.

Opublikowano
  • Autor

sprawdze