Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszające się obroty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :):hi:

Mam spory problem i nie wiem już co z tym robić. Początkowo samochód mi szarpał przy gwałtownym dodaniu gazu i "wisiał" błąd przepustnicy (nie pamiętam już jaki).

Podjąłem się wyczyszczenia przepustnicy z racji ładnej pogody, była niemiłosiernie brudna, sprayem do gaźników wyczyściłem na błysk, założyłem i pojawił się problem.

Samochód jeździ, odzyskał moc, nie szarpie.

Walczyłem chwilę z adaptacją (kanały 001 i 098), przepustnica się zaadaptowała (przynajmniej ruszała się pod maską, nie stawiała oporów).

Tylko mam problem z wolnymi obrotami teraz, stoją ~1000rpm, lub wachlują/zacinają się w przedziale 1400-1600.

Pojawił się błąd 533 (00533 - Idle Speed Regulation 19-00 - Lower Limit).

Kasuje go, adaptuje przepustnice, odpalam - wszystko jest super póki nie dotknę pedału gazu, błąd wraca, obroty głupieją. Jeśli nie dotknę wszystko super.

Próbowałem już:

-wszystkich rodzajów adaptacji

-sprawdziłem podciśnienia

-odłączałem akumulator x razy + przywracałem ustawienia pierwotne sterownika

-dolot szczelny na 100%

-zdemontowałem i zamontowałem przepustnicę raz jeszcze, wszystko chodzi i złożone cacy/uszczelki etc na miejscu.

-linka chodzi płynnie, nie jest napięta

- zrobiłem 40km licząc na cud, nic z tego

-lambda pracuje, zapłonu nie ustawię, to ahl z cewką.

I tutaj moje pytanie - co mogłem spierdzielić?

Może zrzucić znów przepustnicę na stół i odkręcić ten czarny dekielek? I tam szukać przyczyny?

Ratujcie :kox:

Edytowane przez woytazz

Opublikowano

Jedyne co ci zostało to pogrzebac pod dekielkiem przepustnicy badz wymiana jej.

Opublikowano
  • Autor

Ehh czyli nieźle sobie roboty dołożyłem, no ale nic, dziękuję :) . Przestanie padać i wezmę się za to. Jeśli komuś jeszcze coś wpadnie do głowy śmiało pisać :hi:

Opublikowano

Podoginaj blaszki przeczysc styki pod dekielkiem moze cos pomoze i jak na dlugo tego nie wiadomo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tylko mam problem z wolnymi obrotami teraz,wachlują/zacinają się w przedziale 1400-1600.

woytazz i jak udało Ci się opanować sytuację? Bo mi od wczoraj się takie coś dzieje (idealnie w takim samym przedziale się u mnie też robi) na PB i LPG i nie wiem od czego zacząć...

Edytowane przez maximus86

Opublikowano
  • Autor

Tak, jakimś cudem się udało. Rozkręciłem dekielek, elektronikę umyłem w spirytusie, ścieżki wyczyściłem denaturatem + spryskałem preparatem do odtłuszczania tarcz/sprzęgieł :) . Ale najpierw oczywiście sprawdź błędy. Mi po tym zabiegu błąd zniknął, adaptacje udało się zrobić vagiem 409.1, 311.2 u mnie nie dawał rady. :wink: W razie problemów pisz.

A no i przepustnica na błysk

WP_20150531_15_11_40_Pro.jpg

WP_20150531_15_11_55_Pro.jpg

Edytowane przez woytazz

Opublikowano

Tylko mam problem z wolnymi obrotami teraz,wachlują/zacinają się w przedziale 1400-1600.

woytazz i jak udało Ci się opanować sytuację? Bo mi od wczoraj się takie coś dzieje (idealnie w takim samym przedziale się u mnie też robi) na PB i LPG i nie wiem od czego zacząć...

Zacznij od sprawdzenia błędów.