Gość Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Witam. Mam pytanie odnośnie poniższej instrukcji adaptacji przepustnicy 09 Zapłon włączony, silnik nie pracuje![Wybór][01 - Silnik][bloki pomiarowe - 08]Wybierz grupę "098" (lub grupę "001" w niektórych pojazdach wyposażonych w sterowniki SIMOS i Marelli np. silniki ADY i AEE). [idź!] [Przełącz na Nastawy - 04] Po przełączeniu na Nastawy podstawowe w górnym, prawym polu ekranu pojawi się informacja: "Adapt. trwa" i rozpocznie się proces adaptacji. Można będzie również usłyszeć pracę przepustnicy i zauważyć jak zmieniają się pewne wartości wyświetlane przez program VAG-COM.System należy pozostawić w nastawach podstawowych przez około 30 sekund, po czym można ponownie przełączyć na : Więc tak jak w instrukcji wlączyłem vag coma wlazłem w 01 Engine pózniej w bloki 08 i wpisałem grupe 098. Po tym chwilke coś pogrzechoczało pod maską (przepustnica chyba ) i pojawiło się w czwartym polu adp.OK. i teraz pytanie. Według instrukcji to co ja mam teraz zrobić ?? Bo niezbyt kumam że mam wyjśc z 08 i wejsc w basic Settings 04 i co ? Nie czaję zbytnio Dzięki za pomoc ps. Vag nie chcie się połączyć z moją klimą, wyskakuje info o za dużej ilości błędów. Zmieniałem już Latency time (czy jakoś tak) na 9 8 7 6 5 i dalej nic. Jakieś 3 miesiące temu się udało mi połączyć, ale teraz mam problem
Rekomendowane odpowiedzi