savik Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 witam nie znalazłem tego tematu na forum wiec zadam pytanie mam 1,6 benzynke i czesto przy odpalonym aucie dochodzą mnie trzaski jakby wode na gorący metal wylał takie dziwne bulgotanie dochodzi to z pod auta z za prawego przedniego koła jak zajrzałem pod auto to wyprowadzona jest tam przy progu za kołem taka nie gruba rurka z tego co pamietam zasysa powietzr czy ktos mi wyjasni od czego ona jest i czemu czasem takie dziwne odgłosy z niej dochodzą co jest tego powodem pozdrawiam savik :biggrin:
Hincó Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zasysa powietrze? Ja bym obstawiał tłumik ;]
chudineze Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 A może to z klimy (jeżeli masz) spływ skroplin
savik Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Opublikowano 2 Lutego 2007 napewno nie tłumnik zaraz za kołem jak zajrzysz jest osłoniety blachą z progu taki jak palec przewodzik w sumie to rurka i jak paluchem tam do tej odcietaj koncówki dotkne to raczej zasysa a gdy czasem słychac te odgłosy z tamtąd dochodzące to je tłumi wiec na bank to z tamtąd słychac poza tym sprawdzaqłem znajomy ma 98 rok auta tez taki dżinks ma wiec to nie zadna przeróbka a co do klimy to nie załanczam mysle ze moze odpowietrzenie układu chłodniczego albo cos doradzcie savik
staniek Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 A może to z klimy (jeżeli masz) spływ skroplin Jest tak jak napisano wyżej, ale dlaczego bulgocze :eek:
chudineze Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 chudineze napisał/a: A może to z klimy (jeżeli masz) spływ skroplin Jest tak jak napisano wyżej, ale dlaczego bulgocze :eek: Jeżeli to jest od klimy i bulgocze to myślę że tam powinna być jeszcze chyba jakaś pompka która to wypluwa i pewnie jest zepsuta i dlatego tam bulgocze bo nie można tego odprowadzić na zewnątrz. a co do klimy to nie załanczam możesz nie załączać ale tam pewnie pozostało jeszcze po tym jak załączałeś i chlupie
Gość spedyt Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Nie jest to klima ani odpływ skroplin Widok od spodu Po odkręceniu nadkola ukazuje się to A dalej z tego ustrojstwa tutaj Do tedo małego z kabelkiem Do tego ustrojstwa dochodzi jeszcze przewód paliwowy
staniek Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Nie jest to klima ani odpływ skroplin Rzeczywiście strzeliłem babola :redface: Ale postaram się poprawic Jest to odpływ skroplin tyle, że nie z klimy. To co widac na drugim zdjęciu to filtr z węglem aktywnym, w którym zatrzymywane są opary z przewodów odpowietrzających zbiornika paliwa. Opary te co pewien czas są odprowadzane z powrotem do silnika, za udziałem zaworu który widac na trzecim zdjęciu, i spalane. A tą rureczką, którą widac na pierwszym zdjęciu to normalnie woda jest odprowadzana z tego filtra. A te dziwne odgłosy to zapewne dźwięk pracy tego zaworu. Tym razem jak sądzę prawdę już napisałem :biggrin: A tutaj też trochę na ten temat: http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=5541 OT: Chciałem dobrze, a wyszło jak zawsze :exclaim: Zdjęcia bardzo pomogły A to nadkole to specjalnie na tą okolicznośc odkręcałeś???
Gość spedyt Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 A to nadkole to specjalnie na tą okolicznośc odkręcałeś??? Nie no tak z nudów
staniek Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 A to nadkole to specjalnie na tą okolicznośc odkręcałeś??? Nie no tak z nudów Sorka za OT, ale muszę Kolegę za to pochwalic
savik Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Opublikowano 5 Lutego 2007 czesc dziekuje za wyczerpującą odpowiedz na moje pytania już sie uspokoiłem ze to ptawie normalne i wyjasniania to pare kwestii które mnie niepokoiły związane z tym tematem oj dzieki wielkie no i zdjęcia sie znalazły szacunek dla wszystkich a teraz zabieram sie do szukania rowiązania na twz jazde z odkreconym kurkiem łoj jak mi sie nieraz zapowietrzyło to az wskaznik [powietrza na 0 spadł pozdrawiam savik [ Dodano: 05-02-2007, 18:56 ] podesle moze ktos link bądz temat w którym opisują problem z zapowietrzaniem sie zbiornika paliwa (jazda na odkreconym kurku ) pozdrawiam savik
staniek Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Znalazłem coś takiego: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53819 http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=42393&highlight=odpowiet%2A+zbior%2A+pali%2A http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=40568&highlight=odpowiet%2A+zbior%2A+pali%2A Może odrobine pomoże (chociaż dużo nie jest tam napisane). Wydaje mi się, że chodzi o ten wąż idący od zaworu do filtra (ale to tylko moje przypuszczenia)
savik Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Opublikowano 8 Lutego 2007 dzieki Staniek i pozdrawiam temat uważam za zamkniety do kliknięcia savik
Rekomendowane odpowiedzi