mirazm Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Czuję, że w mojej A4 coś wysoko łapie sprzęgło. Pytam tak tylko z ciekawości, w przypadku wymiany sprzęgła na jakie koszty trzeba się nastawić (części plus robocizna) Dodam tylko, że samochód ma w tej chwili przejachane 189 tyś km, no i autko jest z 1999 roku. Za info z góry dziękuję
Yelo Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 To normalne, że w A4 sprzęgło wysoko łapie. Wymianiać należy dopiero kiedy zacznie się ślizgać.
Gość Daymoon Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Yelo czyli jak zacznie tzw ciągnąć czy jak? bo też mi dziwnie chodzi......puszczam gaz. wciskam spzęgło i podskakują mi obroty,,,,,od czego taki objaw?
Yelo Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Jeżeli obroty zaczynają niepokojąco rosnąć przy dodawaniu gazu przy ruszaniu (kiedy sprzęgło jest już prawie puszczone), to można się zacząć zastanawiać na wymianą.
Gość Daymoon Opublikowano 24 Października 2008 Opublikowano 24 Października 2008 Jeżeli obroty zaczynają niepokojąco rosnąć przy dodawaniu gazu przy ruszaniu (kiedy sprzęgło jest już prawie puszczone), to można się zacząć zastanawiać na wymianą. aaa....to jeszcze mam spokój
sisi1977 Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 ja nie miałem co z kasa zrobic i dałem wymiane sprzegła do aso wymiana koszuje 780zł a sprzegło(zamiennik)bo takowy sobie zazyczyłem kosztował 750zł orginał kosztował 1200zł.koniec sprzegła obiawiał mi sie tym ze stanąłem na skrzyzowaniu i nie mogłem wbic biegu,musiałem odpalic auto na rozruszniku zeby do domu dojechac na dwójce.
rysiu Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 zrób tak: 1.uruchom silnik 2.wrzuć 2 bieg 3.zaciagnij ręczny 4.puść sprzęgło w miare wolno 5.jak zgaśnie to jest git 6.jak będzie stał w miejscu i silnik będzie działał to lipa i sprzegło do wymiany
mirazm Opublikowano 26 Października 2008 Autor Opublikowano 26 Października 2008 Dzięki serdeczne za cenne informacje Teraz przynajmnije wiem, że nie ma się czym przejmować.
grabson765 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 mi tez padlo sprzeglo na skrzyzowaniu tylko ze do domu inaczej jak na holowaniu nie dalo rady dojechac... koszty napisal kolega wyzej fakt ze troche roboty przy wymianie jest
Rekomendowane odpowiedzi