shammy Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 witam klubowiczow a4 moj problem jest nastepujacy: wycieka mi olej spod pokrywy lancucha rozrzadu prawdopodobnie puscila uszczelka rozumiem ze nalezy podniesc silnik na odpowiednia wysokosc zeby byl dostep do niej i wymienic lancuch z napinaczem przy okazji? oprocz tego wyrzuca mi plyn chlodniczy przez taki otwor w zbiorniku wyrownawczym(otwor wyglada mi cos jak przelew czyli jak jest za duzo to tamtedy sobie wylatuje?, przyczyna nie jest to ze jest go za duzo gdyz jest stan minimum,wydaje mi sie ze go wyrzuca jak przeciagne go troche na obrotach ,gdy jade jak emeryt problemu nie ma ,co moze byc przyczyna? audi ma juz 260 tys. km przebiegu. na co w zwiazku z tym powinienem jeszcze zwrocic uwage?
bartekzks Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 witam klubowiczow a4 moj problem jest nastepujacy: wycieka mi olej spod pokrywy lancucha rozrzadu prawdopodobnie puscila uszczelka rozumiem ze nalezy podniesc silnik na odpowiednia wysokosc zeby byl dostep do niej i wymienic lancuch z napinaczem przy okazji? oprocz tego wyrzuca mi plyn chlodniczy przez taki otwor w zbiorniku wyrownawczym(otwor wyglada mi cos jak przelew czyli jak jest za duzo to tamtedy sobie wylatuje?, przyczyna nie jest to ze jest go za duzo gdyz jest stan minimum,wydaje mi sie ze go wyrzuca jak przeciagne go troche na obrotach ,gdy jade jak emeryt problemu nie ma ,co moze byc przyczyna? audi ma juz 260 tys. km przebiegu. na co w zwiazku z tym powinienem jeszcze zwrocic uwage? Kolego jeśli auto z podpisu to gdzie Ty masz rozrząd na łańcuchu Może chodzi CI o napinacz i łańcuch ten z tyłu ?? Od ściany grodziowej
shammy Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2015 witam klubowiczow a4 moj problem jest nastepujacy: wycieka mi olej spod pokrywy lancucha rozrzadu prawdopodobnie puscila uszczelka rozumiem ze nalezy podniesc silnik na odpowiednia wysokosc zeby byl dostep do niej i wymienic lancuch z napinaczem przy okazji? oprocz tego wyrzuca mi plyn chlodniczy przez taki otwor w zbiorniku wyrownawczym(otwor wyglada mi cos jak przelew czyli jak jest za duzo to tamtedy sobie wylatuje?, przyczyna nie jest to ze jest go za duzo gdyz jest stan minimum,wydaje mi sie ze go wyrzuca jak przeciagne go troche na obrotach ,gdy jade jak emeryt problemu nie ma ,co moze byc przyczyna? audi ma juz 260 tys. km przebiegu. na co w zwiazku z tym powinienem jeszcze zwrocic uwage? Kolego jeśli auto z podpisu to gdzie Ty masz rozrząd na łańcuchu Może chodzi CI o napinacz i łańcuch ten z tyłu ?? Od ściany grodziowej oczywiscie chodzi o lancuch " ten z tylu " ,oczywiscie rozrzad nie jest na lancuchu tylko na pasku. zle to wytlumaczylem ,chodzi oczywiscie o lancuch faz rozrzadu,"ten z tylu".
Rekomendowane odpowiedzi