Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

uszkodzona listwa LPG i odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ADR 1.8, ostatnio ciężko mi bardzo pali, tak jakby nie dochodziło mi paliwo. Byłem u gazownika, stwierdził uszkodzoną listwę od LPG, tzn gaz się leje zamiast wtryskiwać tak zrozumiałem, więcej mi pali. Czy ta listwa ma wpływ na odpalanie? muszę go nieraz kręcić z 15-20 sekund. Nawet jak zgaszę na benzynie to jest tak samo.

Opublikowano

Ile przebiegu ma listawa i jakiej marki jest ? zakrecałes gaz na butli ?

Opublikowano

Nawet jak zgasisz na pb to gaz jest pod ciśnieniem w listwie.Ona może puszczać i gaz dostaje się do kolektora.

Potem odpalanie na obu paliwach pb i lpg razem, tlenu za mało i nie pali

Tak jak kolega wspomniał zakręć gaz przy butli lub upuść gaz z przewodów przed listwą

Edytowane przez edekxp

Opublikowano
  • Autor

Gazownik stwierdził, że puszcza listwa, już jest zamówiona, jest to valteka na sekwencji czerwona do instalacji Diego.

Opublikowano

Trzeba było zmienić chociaż na fastregi cena podobna (około 130zł) a chodzą lepiej, lub listwa AC ale trochę droższa

Opublikowano
  • Autor

Listwa zmieniona, lecz problem nie ustał. Jest natomiast jeszcze gorzej. Auto nadal ciężko pali, ale teraz po dodaniu gazu na zimnym silniku auto dusi się i gaśnie, strasznie czuć paliwo. Gazownik miał problem ustawić gaz, był problemy z autokalibracją, w połowie auto się dusiło i gasło, musiał ustawić recznie, lecz jest raczej źle ustawiony, na zimnym silniku jak chce przełączyć się na lpg, auto zalewa się i gaśnie, musi się bardzo długo rozgrzewać aby przełączyć się na gaz. Gazownik stwierdził, że może to być wina parownika, ponieważ strasznie dużo gazu zlatywało po zdjęciu wężyków z listwy.

Opublikowano

Może parownik puszcza gaz w kolektor ssący.

odłącz akumulator na chwilę i podłącz, być może mapa pb bardzo rozjechana

Opublikowano

Może puszczać reduktor i stąd te objawy. Ale dobry gazownik powinien wiedzieć co puszcza i umieć to sprawdzić. Twój wskazał na listwę , założył nową i dalej lipa. Wnioski wyciągnij sam.

Opublikowano
  • Autor

Samochód naprawiony, usterka to pęknięty króciec w baku który łączy pompkę paliwa z dekielkiem od baku. Temat do zamknięcia :)