muunv Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam [emoji6] Chce wyciac kata i wspawac rure z kwasowki. Moje pytanie brzmi- Czy po wycieciu kata, zaswieci sie check engine? Jesli tak, to czy bedzie to mialo wplyw na prace silnika? Czy poprostu tylko bedzie sie swiecil? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Radeksc Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Będzie błąd drugiej sondy lambda ( za katalizatorem ). Na nic ci to nie wpłynie, tylko będzie walić checkiem po oczach. Sposoby są dwa: -usunięcie programowo drugiej sondy u jakiegoś tunera ( średnio się opłaca, lepiej od razu chipa zrobić ) -kupno emulatora 2 sondy ( nie dam gwarancji, że będzie to działać, różnie to bywa. Ja zastosowałem mosiężny kątowy ). Checka nie ma ale w VCDSie widzi błąd PS było to przerabiane, poszukaj tematu o wywaleniu kata Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Radeksc
muunv Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 Będzie błąd drugiej sondy lambda ( za katalizatorem ). Na nic ci to nie wpłynie, tylko będzie walić checkiem po oczach. Sposoby są dwa: -usunięcie programowo drugiej sondy u jakiegoś tunera ( średnio się opłaca, lepiej od razu chipa zrobić ) -kupno emulatora 2 sondy ( nie dam gwarancji, że będzie to działać, różnie to bywa. Ja zastosowałem mosiężny kątowy ). Checka nie ma ale w VCDSie widzi błąd PS było to przerabiane, poszukaj tematu o wywaleniu kata No ja podjade do znajomego od siebie, moze to ogarnie. Ale najpierw uderze do ARMIEGO z forum Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi