NanYeo Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 Witam. Ostatnio zauważyłem że silnik nierównomiernie przyspiesza tzn. do 4 tys ciągnie dobrze potem sie muli i tak okolo 5,5 tys znowu zaczyna ostro ciągnąc . objawy występują zarówno na benzynie jak i na gazie. Dodam ze przepływomierz był wymieniany a przepustnica czyszczona pare miesiecy temu. Zastanawiam sie czy nie wywalic kata, może to coś pomoże ale boje sie ze bedzie za głośny.
poziek Opublikowano 27 Października 2008 Opublikowano 27 Października 2008 Czy masz wskaźnik ciśnienia doładowania ?
kowal161 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 własnie ja bym tez doładowanie sprawdził,bo turbinka prawdopodobnie sie załancza przy tych 4 tys.ja mam problem z duszeniem ale w granicach 3-3,5 tys powyzej jak ja przeganiam to turbinka ładnie pompuje i z tego co wiem od mechanikow a byłem nie u jednego mam walnieta przepustnice.wiec jak pisałem sprawdz doładowanie turbo
NanYeo Opublikowano 28 Października 2008 Autor Opublikowano 28 Października 2008 Turbinka mówicie, czyli szykują sie ostre koszty a jak można sprawdzic to doładowanie?[br]Dopisany: 28 Październik 2008, 18:26_________________________________________________Nie mam wskażnika
kowal161 Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 podpiac manometr i sprawdzic doładowanie
NanYeo Opublikowano 28 Października 2008 Autor Opublikowano 28 Października 2008 Więc bede musiał podjechać do jakiegoś mechanika. Jak już bede wiedział co i jak to napisze.
Rekomendowane odpowiedzi