Opublikowano 25 Czerwca 201511 l Witam! Od paru dni jestem posiadaczem a4 b6 z silnikiem 1.8t 150KM. Mam z nią pewien problem... Strasznie wolno spadaja obroty przy zmianie biegu... Wyczyściłem przepustnice i nic się nie zmieniło...Jedyny błąd jaki wyskoczył po podł był związany z czujnikiem wałka rozrządu ale po pewn czasie sam zgasł. Prosiłbym o jakieś sugestie co mogę jeszcze sprawdzić ewentualnie co jeszcze przeczyścić. Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano 25 Czerwca 201511 l Sprawdź zaworek odpowietrzenia skrzyni korbowej. Jest on w gumowym trójniku pod kolektorem ssącym. Jeśli jest dziurawy to takie są objawy.
Opublikowano 27 Czerwca 201511 l tak jak napisał Jacek są to objawy typowe dla uszkodzonego zaworka. Nr zaworka 035 103 245A koszt ORI ok 40zł
Opublikowano 3 Lipca 201511 l Autor Dzisiaj mam go dopiero dostać bo w serwisie nie mieli go na miejscu. Jutro zamontuje i napisze jak po wymianie :-) Sory że tak poźno odpisuje ale dzisiaj dopiero dostałem ten zaworek. Wymieniony i problem zniknął. Wielkie dzięki za pomoc !
Opublikowano 19 Lipca 201511 l Mam ten sam problem, było już te pytanie gdzieś niestety bez podania konkretnej odpowiedzi. Dzięki i sam sprawdzę czy to napewno ten zawór.
Opublikowano 20 Lipca 201511 l Sam również miałem problem z obrotami, po wymianie zaworka dalej nie spadały. Ale po wymianie czujnika położenia pedału sprzęgła problem znikł Edytowane 20 Lipca 201511 l przez roni07
Opublikowano 20 Lipca 201511 l U mnie czujnik położenia pedału sprzęgła działa, testowany w vagu i po wciśnieciu sprzęgła na tempomacie tempomat się wyłącza. Wysłane z mojego SM-G900F