kubabkb Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Panowie zauwazylem ostatnio ze przycina mi tylnia opone od zewnatrz, ale co dziwnego w jednym miejscu( na odcinku jakis 10cm wyraznie wieksze wyciecie sie zrobilo), dodam ze zbierznosc byla robiona i jest ok, macie jakies pomysly jak mi pomoc?
hak64 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 na odcinku jakis 10cm wyraznie wieksze wyciecie sie zrobilo) Jak dla mnie, to raczej niemożliwe. Zbieżność, czy skrzywiona osłona tarczy, bądź cokolwiek innego, co by odstawało, powodowało by cięcie na całym obwodzie opony (chyba ,że masz brzuch na oponie). Miejscowe nacięcie może być spowodowane tylko najechaniem na coś ostrego, albo jednorazowym wpadnięciem w dziurę (skrajne ugięcie amortyzatora) i dobiciem koła do jakiegoś elementu zawieszenia,
kubabkb Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) dziwnie to wyglada poniewaz cala opona jest dosc sporo wytarta po zewnetrznej stronie, ale powierzchnia na tych 10cm jest wytarta o jakies 2mm wiecej, juz nie wiem co z tym zrobic, dodam zer nic nie obciera o kolo Edit: macie jakis sposob jak sprawdzic czy jest brzuch na oponie? Edytowane 28 Czerwca 2015 przez anapolon1
hak64 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 macie jakis sposob jak sprawdzic czy jest brzuch na oponie? Na wyważarce będzie widać, czy opona ma bicie.
Fido Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Poszła osnowa. W tym miejscu była gula ale już się starła dlatego jest mniej bieżnika. Opona do wymiany. Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Fido
kubabkb Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2015 Fido, powiedz mi jak sprawdzic lub jak ma sprawdzic wulkanizator, czy wlasnie to osnowa poszla?
Fido Opublikowano 28 Czerwca 2015 Opublikowano 28 Czerwca 2015 przycina mi tylnia opone od zewnatrz, ale co dziwnego w jednym miejscu( na odcinku jakis 10cm wyraznie wieksze wyciecie sie zrobilo) Tu jest odpowiedź i nie trzeba speca by to stwierdzić. Nie wyczułeś lekkiego bicia bo to tylna. Wywaliło gulę i zaraz ją starło. Stąd miejscowe zużycie bieżnika.
Rekomendowane odpowiedzi