Jump to content
IGNORED

Nie działa elektryczna regulacja świateł.Pomocy

Recommended Posts

Posted

Witam.Jak w temacie nie działa regulacja świateł. Gdy przekręcam z pozycji 0 na 3 nic się nie dzieje.Co może być przyczyną?pomocy

Posted

Przyczyn wiele ale jak nie masz smykałki do elektryki to proponuję podjechać do speca.

Po pierwsze do sprawdzenia silniczki i dopływ prądu do nich.

Posted

Robiłeś coś przy lampach? Może sam przełącznik uszkodzony? Sprawdź z poz.0 na poz.3 chodzi mi o duży skok regulacji aby ją zauważyć.

Posted

Właśnie przy zmianie regulacji lampy nie zmieniają swojego położenia (chodzi o zasięg świateł)

Posted

Sprawdził bym najpierw bezpieczniki potem "pokretło" i silniczki.

Posted

Robisz to oczywiscie przy przekreconym zaplonie I wlaczonych swiatlach,jesli tak to sprawdz czy dochodzi napiecie do regulatora,bo to on steruje silnikami,a zeby padly oba to raczej niemozliwe.

Wysłane z mojego QUANTUM 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Niby niemożliwe ale mogły się wypiąć z tych mocowań w środku lampy i pracują a nie mają jak poruszyć lampy.

Mało prawdopodobne ale możliwe [emoji14]

Zawsze pierwsze bezpieczniki potem szukać dalej :)

Posted

Silniczki powinno być słychać po zbliżeniu ucha do lampy.

Posted

No tak ale ciężko jednocześnie kręcić i słuchać :) a podejrzewam że z kimś kolega nie sprawdzał [emoji14]

Posted

Silniczką są wpięte w światła (w to prowadzenie)

Posted

Jeżeli są dobrze wpięte, bezpieczniki całe to na 99% pokrętło regulacji.

Posted

A napięcie? Dochodzi. Ps. Wiem że samemu na słuch nie sprawdzi ale zastępować może druga , nawet przypadkowa osoba a kolega sobie posłucha.

Posted

Będe miał czas to sprawdzę bezpieczniki,wtedy Wam napisze co i jak.(może dzisiaj mi się uda sprawdzić)

Sprawidziłem bezpieczniki i......numery,które odpowiadają za elektryczną regulację świateł (z lego co wiem to na lewe i prawe światło są osobne, numer 10,18,chyba jeszcze 21,22) są puste (w sensie "ślepe"),nie można do nich podpiąć bezpiecznika...jak by skrzynka z bezpiecznikami nie była od tej deski rozdzielczej bądź odwrotnie (jest pokrętło do elektrycznej regulacji świateł,silniczki są,a nie można podpiąć bezpieczinków pod te numery).Co o tym myślicie???