Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Srebrna BRD by shakal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Będzie negatyw sie robił[emoji6]

Tak też myślałem, ale lepiej zapytać i być pewnym [emoji6] tak to jest jak się pierwszy raz gwint założy [emoji28]

Wysłane z iPhone
Opublikowano
1 minutę temu, shakal napisał:

Tak też myślałem, ale lepiej zapytać i być pewnym emoji6.png tak to jest jak się pierwszy raz gwint założy emoji28.png

Wysłane z iPhone

A Ty nie miałeś Piotrek w tamtym B7 gwintu? Zdawalo mi sie że tak, ale pewnie coś pomyliłem, troche niżej, zrolowac może nadkola i zobaczysz, mi tez tarło lekko i przód i tył dlatego 225 załozyłem bo nie chciałem kręcić wyżej, ale w sumie i tak ładnie sie ulozyła ta Twoja opona

Opublikowano

Przód rolujesz zaginając blachę błotnika i zyskujesz dosyć dużo ale z tyłu nie ma co rolować bo masz nadkole odstające do wewnątrz, a sama blacha jest płaska. Możesz zrolować blachę parę mm ale i tak opona wali po nadkolu.

Najprościej opony zmienić na 225 i powinno być lepiej.

Opublikowano
  • Autor
A Ty nie miałeś Piotrek w tamtym B7 gwintu? Zdawalo mi sie że tak, ale pewnie coś pomyliłem, troche niżej, zrolowac może nadkola i zobaczysz, mi tez tarło lekko i przód i tył dlatego 225 załozyłem bo nie chciałem kręcić wyżej, ale w sumie i tak ładnie sie ulozyła ta Twoja opona

Nie, nie. W czarnej były tylko sprężyny Ebiacha [emoji6]

Wysłane z iPhone
Opublikowano
  • Autor
Przód rolujesz zaginając blachę błotnika i zyskujesz dosyć dużo ale z tyłu nie ma co rolować bo masz nadkole odstające do wewnątrz, a sama blacha jest płaska. Możesz zrolować blachę parę mm ale i tak opona wali po nadkolu.
Najprościej opony zmienić na 225 i powinno być lepiej.

225 nie wchodzi bardzo w grę :/ . Boję się ze do tej opony już mi się dowalą, najgorsze jak dowód zatrzymają [emoji1] laweta tutaj droga ?
Opublikowano
  • Autor
Fela na tokarke i zmieniamy ET o 5mm :wink:

Wysłane z 1+3T

Ciekawy pomysł [emoji6]
Myślisz, że ogarnie to tokarz? [emoji848]

Wysłane z iPhone
Opublikowano

Jak chwyci felge to tak. Rozumiem że do zacisku masz sporo miejsca jeszcze?

Wysłane z 1+3T

Opublikowano
  • Autor
Jak chwyci felge to tak. Rozumiem że do zacisku masz sporo miejsca jeszcze?

Wysłane z 1+3T

Myślę, że spokojnie wystarczy miejsca przy zacisku, nie wiem jak wewnętrzna strona felgi, nie sprawdzałem [emoji848]

Wysłane z iPhone
Opublikowano
  • Autor

Na razie nic się nie dzieje poza tym ze umyłem auto ostatnio [emoji1] (piasek z nad Sahary dotarł do Austrii)
Dalej czekam na dekielki [emoji849] masakra, drugi tydzień zaraz będzie jak wysyłają.
I jedna fotka z dzisiejszego wypadu [emoji6]

d20657ca10cd9fd7baa186984cf412fc.jpg

:hi:

Wysłane z iPhone

Opublikowano

Dobrze to koło tu leży. :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
Dobrze to koło tu leży. :thumbup1:

Dzięki :oczko:
Też się mi podoba :decayed:

Wysłane z iPhone
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i obyło się bez rolowania nadkola i zwiększania ET na feldze ;) Kąty z tyłu lekko wystarczyło przestawić i trasa zrobiona bez przycierania ? No... raz przytarło, ale to z mojej winy bo zignorowałem znak na autostradzie przed Czeską granicą i przytarłem wszystkimi kołami i osłoną ? na szczęście bez uszkodzeń ;)

Przód będę musiał lekko położyć jeszcze bo czasu brakło na to już. 

Powoli biorę się też za przód auta. Lampy z soczewką z B8 już czekają na montaż ;)

bix+b8.jpg

Teraz muszę znaleźć błotnik kierowcy w jak najlepszym stanie w swoim kolorze i auto idzie do lakiernika :)

Opublikowano

Autostrada u Czecha na odcinku Ostrawy jest tragiczna i jak jest znak 60 to lepiej jechać 50 ?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, H4mm3R napisał:

Autostrada u Czecha na odcinku Ostrawy jest tragiczna i jak jest znak 60 to lepiej jechać 50 ?

Ten odcinek znam dobrze, ta hopka jest pare km za wjazdem na A1 z A4, ograniczenie do 80 a ja miałem 140 i dobiło dość, aż po nerkach czuć było ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno nic tutaj nie dodawałem ? ale w sumie nic ciekawego się nie działo poza tym że został wymieniony słupek silnika, rozrząd, kompletne sprzęgło i parę drobnych lecz niestety kosztownych rzeczy a wszystko przez małe kuku 

9AADEEED-CADB-486B-AB57-32B7C6CBC0DD.jpeg

Opublikowano
11 minut temu, shakal napisał:

sumie nic ciekawego się nie działo

Nic ciekawego!?!? Cały motor zmieniłeś:decayed: sprzęgło i wogule:whistling:

A co się konkretnie stało????

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Adam87 napisał:

Nic ciekawego!?!? Cały motor zmieniłeś:decayed: sprzęgło i wogule:whistling:

A co się konkretnie stało????

Dobrze, że prędkość była znikoma bo około 30km/h. Zawór rozerwało, po d*pie dostał tłok i głowica. W sumie mógłbym to robić bo blok cały, ale za dużo zabawy. Na początku padły podejrzenia na obróconą panewkę, ale jednak po rozebraniu silnika wyszło coś innego.

Stary silnik leży i jeszcze mam możliwość zrobienia go bo pompę oleju miałem tam zrobioną (wiekszy imbus + gniazdo z B8), więc wystarczy wymienić tłoki, głowicę i jeszcze można by coś kasy odzyskać.

Opublikowano
5 minut temu, shakal napisał:

Dobrze, że prędkość była znikoma bo około 30km/h. Zawór rozerwało, po d*pie dostał tłok i głowica. W sumie mógłbym to robić bo blok cały, ale za dużo zabawy. Na początku padły podejrzenia na obróconą panewkę, ale jednak po rozebraniu silnika wyszło coś innego.

Stary silnik leży i jeszcze mam możliwość zrobienia go bo pompę oleju miałem tam zrobioną (wiekszy imbus + gniazdo z B8), więc wystarczy wymienić tłoki, głowicę i jeszcze można by coś kasy odzyskać.

Uff, to dobrze, że nie zapier...eś i przy wyprzedzaniu..

A z motorem to dowiedz się jakie ew. koszty i może jeszcze zarobisz a ktoś będzie miał fajny motorek na podmiankę:kox:l

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Adam87 napisał:

Uff, to dobrze, że nie zapier...eś i przy wyprzedzaniu..

A z motorem to dowiedz się jakie ew. koszty i może jeszcze zarobisz a ktoś będzie miał fajny motorek na podmiankę:kox:l

Motor będę chciał zrobić jak dla siebie, więc nie będzie to bubel żeby tylko odpalił i zrobił 5kkm ;) Nie chciałbym nikogo na minę wsadzać.

Ale to ma czas. Teraz dużo innych wydatków :facepalm: