fox60 Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 (edited) Witam, Przewertowałem forum jednak nie moge nic znaleźć na temat błędu w RNS-E a wygląda on tak: 3 Faults Found: 02024 - Perform Adaptation 000 - - 00858 - Shareware Version. To Decode all DTCs 011 - Please Register/Activate - Intermittent 01042 - Shareware Version. To Decode all DTCs 000 - Please Register/Activate Po skasowaniu błędów zostało tylko to: 2 Faults Found: 02024 - Perform Adaptation 000 - - 01042 - Control Module; Not Coded 000 - - a radio daje taki błąd: 2 Faults Found: 02024 - Perform Adaptation 000 - - 01042 - Control Module; Not Coded 000 - - Co może być tego przyczyną? Dodam że na pokładzie mam RNS-E pl menu, multifunkcje i i wejście na telefon w podłokietniku. Edited June 30, 2015 by fox60
Robero321 Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Nie wiesz co to są za błędy bo masz wersję Shareware zaopatrz się w pełna wtedy Ci więcej powie o błędach jeśli to błąd w radiu to oznacza 00858 ---> Połączenie między wyjściem sygnału ZF (pośredniej częstotliwości) radia a wzmacniaczem antenowym. Zwarcie z masą. Przerwa w obwodzie. czyli jest problem z kablem antenowym na drodze wzmacniacz radio albo wypięta jedna z wtyczek z tyłu w radiu albo uwalony wzmacniacz antenowy Błąd mógł się zapisać również przy wypięciu anteny podczas pracy radia i po skasowaniu już nie wróci 01042 ---> Moduł sterujący niezakodowany. 02024---> Adaptacja
fox60 Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 01042 ---> Moduł sterujący niezakodowany. 02024---> Adaptacja A co konkretnie mam zrobić aby zakodować moduł sterujący? I jak zrobić adaptacje?
Musashi Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 A co konkretnie mam zrobić aby zakodować moduł sterujący?I jak zrobić adaptacje? po pierwsze przeczytać regulamin forum. po drugie przeczytasz tam, że należy używać wyszukiwarki. po trzecie używając wyszukiwarki, wrzucisz hasło RNS-E znajdziesz zapewne wątek, o jego montażu a tam wszelkie niezbędne informacje.
fox60 Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 (edited) A co konkretnie mam zrobić aby zakodować moduł sterujący?I jak zrobić adaptacje? po pierwsze przeczytać regulamin forum. po drugie przeczytasz tam, że należy używać wyszukiwarki. po trzecie używając wyszukiwarki, wrzucisz hasło RNS-E znajdziesz zapewne wątek, o jego montażu a tam wszelkie niezbędne informacje. No szukałem ale wg numeru tego błędu i rozwiązania nie znalazłem. Dziwne jest to że RNS-E jest fabrycznie zamontowany i wywala takie błędy. Czy jest jakaś inna możliwość wywalania tych błędów np źle podłączone kable? bo ostatnio chcąc uzyskać dostęp bawiłem się w przekładanie pinów i trochę namieszałem ale po tym zwerbowałem kolege z RNS-E'm i wypodpinałem tak jak on miał fabrycznie. Teraz dobyłem inny kabel i z ciekawości spróbowałem się połączyć i się udało no i znalazłem te błędy. Edited June 30, 2015 by fox60
Recommended Posts